Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

3. Havalimanı 2016'da Hizmete Alınacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Hedefimiz kısa sürede bu havaalanının inşaatına başlamak ve ilk etapını 2016'dan itibaren hizmete almak" dedi.

yapi.com.tr / AA
3. Havalimanı 2016'da Hizmete Alınacak

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Airex 2012 Havacılık Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılığa ait Ağustos ayı istatistiklerinin iç hatlarda yüzde 18,4, dış hatlarda 12,5 ve toplamda 10,5 civarında bir büyümeye işaret ettiğini, transit trafikte de fevkalade bir artış sözkonusu olduğunu vurguladı. Bunun, hava alanlarının kapasite bakımından geleceğe yönelik bazı kısıtlamaları ve sıkıntıları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yıldırım, özellikle bir süreden beri Atatürk Havalimanı'nda trafiğin hızlı akmasından kaynaklanan sıkışılığın uzun vadede sürdürülebilir bir durum olmadığını kaydetti.

Yıldırım, bu nedenle yeni İstanbul havalimanını yapmaya karar verdiklerini ve bununla ilgili süreci başlattıklarını anımsatarak, "Hedefimiz kısa sürede bu havaalanının inşaatına başlamak ve ilk etapını 2016'dan itibaren hizmete almak. Böylece transit trafiğin hat havaalanı kavramını İstanbul üzerinde yoğunlaştırmak. Gerek doğudan, gerek batıdan akan trafiğin buluşma noktasını İstanbul yapmaya karar verdik'' şeklinde konuştu.

Uluslararası havacılık uzmanlarının da konum olarak İstanbul'un doğu-batı ve kuzey-güney trafiği için en ideal nokta olduğunu ifade ettiklerini aktaran Yıldırım, ''Bu konuda tam bir fikir birliği var. Bunun için altyapı ihtiyacının olduğu açık. Süratle bu altyapı açığımızı kapatarak bu havaalanıyla Türk havacılığındaki büyüme ivmesini aşağıya çekmeden aynı şekilde devam ettirmemiz gerekiyor'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-havalimani-2016da-hizmete-alinacak_100054.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!