Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Yeni İstanbul' için Protokol İmzalandı

İstanbul'un kuzeyinde inşa edilecek yeni şehir için protokol imzalandı. 40 bin hektarlık alanda dönüşüm başlayacak. Yeni şehir, inşa edilecek 3. havalimanından Büyükçekmece'ye kadar olan alanda kurulacak.

yapi.com.tr
'Yeni İstanbul' için Protokol İmzalandı

İstanbul'un kuzeyine inşa edilecek yeni şehirin planları belli olmaya başladı. Buna göre plansız imarsız riskli binalar tamamen yıkılacak, yerine daha sağlıklı yaşam koşulları oluşturulacak. İnşa edilecek 3. havalimanından, Büyükçekmece'ye kadar olan arazide yeni şehir yükselecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Arazinin çok büyük bir kısmı askerin çekildiği arazidir. Bomboş arazidir. İyi bir şehir çıkacağını düşünüyorum" dedi.

'Eski binaların tamamı riskli'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'e göre eski binaların tamamı riskli. Akgün, "İskanlıymıiş iskansızmış bunlara bakılmadan yenilenmesi lazımdır. Bunların hiçbir tanesi teknik anlamda yeterli değildir. Büyük depremde ayakta kalmaları mümkün değildir" dedi.

NTVMSNBC'nin haberine göre, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut arasında protokol imzalandı.

Dönüşüm başlayacak ama Akgün'e göre eski dönemlerde imar affına uğrayan binaların da gözden geçirilmesi gerekli. Akgün, "İskansız, ruhsatsız özellikle 1999 depreminden önce yapılmış binaların tamamı yıkılıp yerine yenisi yapılmadığı sürece İstanbul'da binlerce zayiyat veririz" diye konuştu.

Uzaydan görülebilecek

Yeni havalimanı Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki 90 milyon metrekarelik bir alana yapılacak. Yap-işlet-devret modeli ile yapımı planlanan 3. havalimanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre olacak. Yapımında 100 bin kişilik istihdam oluşturacak havalimanı, ayırt edici şekli ile uzaydan görülebilecek. 6 pisti bulunacak havalimanının, 3. köprü ile aynı sürede bitirilmesi hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-istanbul-icin-protokol-imzalandi_103594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!