Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

3. Havalimanın İlk Etabı 4 Ay Sonra Açılacak

Resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere.

yapi.com.tr
3. Havalimanın İlk Etabı 4 Ay Sonra Açılacak

İstanbul'un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında tüm hazırlıklar devam ediyor. 3. havalimanının ilk etabının 29 Ekim'de hizmete açılması planlanıyor.

CNN'de yer alan habere göre toplamda 42 ayda tamamlanacak ilk etapta, günlük 3 bin 500 iniş-kalkış imkanı, 100 bin metrekarelik yaşam alanı, 25 bin araçlık otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesi, 62 kilometrelik güvenlik çemberi yer alacak.

Tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 350'den fazla destinasyona uçuş imkanı sunacak olan Yeni Havalimanı, bu özelliğiyle 'dünyanın en büyüğü' unvanına sahip olacak.

3. havalimanına ulaşım nasıl sağlanacak?
3. havalimanına nasıl ulaşım sağlanacağı ise en büyük soru. Bu konuda Ulaştırma bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri görüşmelerini sürdürüyorlar. 3. havalimanına ulaşım sağlamak adına gerekli önlemler alınıyor. Birçok merkezi noktadan 3. havalimanına otobüs seferleri ile ulaşım sağlanabilecek.

3. havalimanına ulaşmak için taksi kullanmakta bir seçenek. Bu noktada taksiciler odasıda çalışmalarını tamamladı. İlk başlangıçta 660 araç hizmet verecek ihtiyaç olduğu takdirde bin araca kadar taksi hizmete sunulacak.

İki ayrı koldan havalimanına metro ile ulaşım sağlanabilecek. 34 kilometre uzunluğunda Gayrettepe Yeni havalimanı ile 31 kilometre uzunluğunda Halkalı Yeni havalimanı hatları ile ulaşım yapılabilecek. Bu metro hatlarının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-havalimanin-ilk-etabi-4-ay-sonra-acilacak_166868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!