Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

"3. Köprü için Boşuna Güzergah Belirlemeyin, Yaptırmayacağız!"

Yeşiller Partisi Beyoğlu İlçe Örgütü, üçüncü Boğaz köprüsü projesini engellemek için her türlü yasal yola başvuracaklarını duyurdu. Parti, ikincisinin olmadığı gibi üçüncü köprünün de çözüm olmayacağı görüşünde. İstanbul'un otomobil merkezli ulaşım sistemi daha da kötü hale geldiğini, trafiğin daha da işin içinden çıkılmaz bir halde olduğunu,

bianet.org
"3. Köprü için Boşuna Güzergah Belirlemeyin, Yaptırmayacağız!"

Yeşiller Partisi Beyoğlu İlçe Örgütü, üçüncü Boğaz köprüsü projesini engellemek için her türlü yasal yola başvuracaklarını duyurdu. Parti, ikincisinin olmadığı gibi üçüncü köprünün de çözüm olmayacağı görüşünde. İstanbul'un otomobil merkezli ulaşım sistemi daha da kötü hale geldiğini, trafiğin daha da işin içinden çıkılmaz bir halde olduğunu, ormanlık alanların önce tahrip edildiğini, sonra da 2B kapsamına alınıp yağmalandığını söyleyen Yeşiller şöyle dedi:

"Bugün çözüm olarak ortaya atılan 3. köprü, ormanlara, hayvanlara, su havzalarına ve insanlara zarar verecek! Bunun yanında İstanbul'un hiçbir sorununa da çözüm olmayacak. Kendi trafiğini, kendi kirliliğini ve kendi çözümsüzlüğünü yaratacak. Bunu biz biliyorsak, projenin arkasındakiler de biliyor. Ama buna rağmen halkı kandırarak kendi ceplerini doldurmak için 3. köprüde ısrar ediyorlar."

"Helikopterle tur atarak güzergah belirlediler"

Yeşiller partisi hükümeti eleştiriyor:

Ankara'dan talimat alan Topbaş: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş Ankara'dan talimat alan bir belediye başkanı olduğu için elbette ki 3. köprüye evet diyecekti, yol gösterecekti.Kendi hazırladığını söylediği master planlarda yokken, kendisine bağlı Ulaşım Planlama Dairesi'nin böyle bir projesi yokken, Ankara'daki yöneticilerinin "rant var, 3. köprü yapılacak!" talimatı üzerine onun görevi tabii ki 3. köprüye yol beğenmek olacaktı. Hem de son derece bilimsel yöntemlerle: Başbakanı da yanına alıp helikopter turu atarak.

Hani Başbakan'a göre 3. köprü cinayetti?: Mimarların, şehir planlamacılarının, mühendislerin, ulaşım uzmanlarının ve en önemlisi İstanbulluların karşı çıktığı 3. köprüyü yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Anlaşılan projenin en önemli dayanağı da 1995'te "3. köprü İstanbul için cinayettir" diyen başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ta kendisi. Ne oldu da bu proje bir anda cinayet olmaktan çıktı? O zamandan bu zamana ne değişti? Tahminimiz, artık satacak bir şey kalmadığı için, İstanbul'un son ormanları ve su havzalarına geldi sıra, değişen sadece bu.

"Her defasında çözümün toplu taşıma olduğunu, raylı sistem olduğunu ve otomobillerin değil, insanların taşınması olduğunu haykıracağız" diyen Yeşiller Partisi hukuki yollardan köprü yapımına karşı çıkacaklarını dile getiriyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/3-kopru-icin-bosuna-guzergah-belirlemeyin-yaptirmayacagiz_71661.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!