Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3. Köprü ve Yeni Havaalanı Fiyatları Katladı

İstanbul'a üçüncü bir boğaz köprüsü ile yeni havaalanı planları Çatalca ile Silivri'deki arazilerin fiyatlarını bir anda yükseltti. Adı havaalanı ve 3. köprü ile anılmaya başlanan Çatalca'da fiyatların yüzde 30'dan başlayıp yüzde 100'e çıkan oranlarda arttığı belirtilirken, yine havalanı için düşünülen Silivri'de de arazi fiyatları artama devam

Habertürk
3. Köprü ve Yeni Havaalanı Fiyatları Katladı

İstanbul'a üçüncü bir boğaz köprüsü ile yeni havaalanı planları Çatalca ile Silivri'deki arazilerin fiyatlarını bir anda yükseltti. Adı havaalanı ve 3. köprü ile anılmaya başlanan Çatalca'da fiyatların yüzde 30'dan başlayıp yüzde 100'e çıkan oranlarda arttığı belirtilirken, yine havaalanı için düşünülen Silivri'de de arazi fiyatları artama devam ediyor.

Bölgede emlak hareketlerinin hızlandığını söyleyen Remax Erguvan Gayrimenkul Hizmetleri Genel Müdürü Engin Eren, "3. Havaalanı için ilk olarak Çatalca-Yassıören-Arnavutköy bölgesi öne çıkıyor. İkinci seçenek ise Silivri-Gazitepe. Havaalanın bu iki bölgeden birine yapılacağı söylentileri emlak hareketlerini artırdı. Özellikle Subaşı, Kestanelik, Gökçeali 'de söylentiler nedeniyle fiyatlar anlamsız bir biçimde şişirildi" dedi.

Çatalca'da imar hareketliliği

3. Köprü güzergahının Çatalca üzerinden geçeceğine ve sınırlı sayıdaki bağlantı yollarından birinin Çatalca yakınlarında yapılacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 3. Köprünün planlanan bağlantı yolları için de en uygun yerin Hadımköy-Yassıören olabileceği belirtiliyor. Köprünün transit TIR geçişleri için planlandığı ve Çatalca-Hadımköy çevresinin sanayi-depolama ve lojistik bölgesi olarak planlanması, üniversite, teknokent yapılacağının açıklanması, raylı sistem ağının buralara kadar genişletilme hedefi de bu tezi güçlendiriyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda 3. havaalanın inşa edileceği bugüne kadar başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok hükümet üyesi tarafından dile getirilmiş, havaalanın nereye yapılacağı konusunda ise kesin bir yer ifade edilmemişti. Ancak yapılan açıklamalarda, "Havaalanı İstanbul'un Kuzey Batısı'na yapılacak" denmesi, gözleri Çatalca ve Silivri'ye çevirdi.

Yüzde 100 fiyat artışı var

Eren, bu ihtimallerden dolayı bir yıl öncesiyle karşılaştırıldığında Subaşı'nda arazi fiyatlarının yüzde 100 arttığına işaret etti. Artışların tüm bölge için aynı oranda geçerli olmadığının altını çizen Eren, "Özellikle Subaşı ve Gökçeali'de fiyatlar yüzde 100 artarken diğer bölgelerde yüzde 30-50 artışlar yaşanıyor. Sanayi ve depolama imarlı arsaların ağırlıkta olduğu Çatalca, Hadımköy, Yeşilbayır, Ömerli bölgelerinde ise fiyatlar artış gösterdi. Depolama imarlı olan yerlerde metrekare fiyatları 70 ile 100 dolar arasında, sanayi imarlı arsaların metrekare fiyatları ise 100 dolardan başlayarak 200 dolara kadar çıkıyor" açıklamasını yaptı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/3-kopru-ve-yeni-havaalani-fiyatlari-katladi_62725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!