Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3. Köprü Yeşili ve Su Havzalarını Bitirecek

Cemal Gökçe , İstanbul'un kuzeyine yapılmasına karar verilen ancak güzergâhı kesin olarak açıklanmayan 3. köprünün kentin oksijen kaynaklarını, su havzalarını, yeşilini yok edeceğini belirterek gerekirse yargıya başvuracaklarını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi
3. Köprü Yeşili ve Su Havzalarını Bitirecek

nşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe , İstanbul'un kuzeyine yapılmasına karar verilen ancak güzergâhı kesin olarak açıklanmayan 3. köprünün kentin oksijen kaynaklarını, su havzalarını, yeşilini yok edeceğini belirterek gerekirse yargıya başvuracaklarını söyledi.

İMO'nun yönetimine 6. kez seçilen Gökçe, İstanbul'un gündemdeki sorunlarını gazetemize değerlendirdi. Gökçe, 3. köprünün Anadolu Yakası'nda Şile, Beykoz ve Ömerli ormanları ile su havzalarını, Avrupa Yakası'nda da Belgrad, Çatalca ve Kemerburgaz ormanlarını yok edeceğine dikkat çekti. İstanbul ulaşımının yüzde 3'üne hizmet edecek yeni köprünün trafik sorununa çözüm olamayacağını anlatan Gökçe, " Sadece prestij için yapıyorlar. Mart ayında da lastik tekerlekliler için tüp tünel projesinin ihalesi yapılacak. Bunlar çıkar ve rant projeleri. İstanbullunun yaşam kalitesini arttıracak projeler değil" dedi. 3. köprüye alternatif olarak sunulan Marmaray Projesi'nin de daha bitmediğini anımsatan Gökçe, kendilerine yönelik "Her şeye karşı çıkıyorlar " eleştirilerinin de gerçeği yansıtmadığını anlattı.

Gökçe, " 1970'lerden bu yana, köprüler yapılmaya başladığından beri tüp tüneli, metroyu savunduk. İstanbul'un 25.5 km. demiryolu var. Şerit eklemeleri ile sokak, köprü kavşak düzenlemeleri ile kentin sorunlarına çözüm getirmeyecek projelere kaynak ayıracaklarına metroya yatırım yapsalar İstanbul'un bugün en az 150-200 km. metrosu olurdu" diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/3-kopru-yesili-ve-su-havzalarini-bitirecek_59913.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!