Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3 Yılda Bitecekti, 10 Yıl Oldu Bitmedi

TCDD, Eskişehir-Kütahya-Balıkesir arasında hat kesimi sinyalizasyon ve Telekomünikasyon yapım işini 2011’de 88 milyon Euro’ya 1080 günde tamamlanmak üzere ihale etti. İhaleyi alan firma süresi içinde işi bitiremedi ve süre uzatımı istedi. 3 yılda bitecek iş için tam 7 yıl süre uzatımı alındı.

yapi.com.tr
3 Yılda Bitecekti, 10 Yıl Oldu Bitmedi

TCDD, Eskişehir-Kütahya-Balıkesir arasında hat kesimi sinyalizasyon ve Telekomünikasyon yapım işini 2011'de 88 milyon Euro'ya 1080 günde tamamlanmak üzere ihale etti. İhaleyi alan firma süresi içinde işi bitiremedi ve süre uzatımı istedi. 3 yılda bitecek iş için tam 7 yıl süre uzatımı alındı. Sayıştay, 10 yıldır bitirilemeyen iş için artık ek süre verilmemesini istedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; Sayıştay'ın TCDD denetim raporunda 2011 yılında 88 milyon 872 bin Euro bedelle ihale edilen ve 1080 gün süresi olan iş için toplamda 2 bin 617 gün süre uzatımı alındığı belirtildi. Rapor hazırlandığı tarihte işin bitmediğine dikkat çekildi ve şu uyarı yapıldı:

“Söz konusu projenin geçici kabulü yaşanan sorunlar nedeniyle yapılamamıştır. Geçici kabul yapılması gereken tarih sorunların çözülememesi nedeniyle sürekli ötelenmektedir. İhale süreci hazırlığında teknik şartnamelerin detaylı hazırlanarak ihtiyaçların net olarak belirlenmesi ve sürekli süre uzatımı vermek yerine yasal mevzuat ve sözleşme hükümleri çerçevesinde söz konusu işlerin sonuçlandırılması önerilir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-yilda-bitecekti-10-yil-oldu-bitmedi_193913.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!