Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

30 Bin Mermerci Krizde İşsiz Kaldı

Küresel kriz, 250 bin kişiye ekmek kapısı olan mermer ve doğal taş sektöründe 30 bin kişiyi işsiz bıraktı. Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İzmir Şubesi Başkanı Hasan Baykal ve Organizasyon Komitesi Başkanı Eran Nakoman imzalı yayınlanan 2. Uluslararası Mermer ve Doğaltaşlar Kongresi'nin sonuç bildirgesinde sektörün içinde bulunduğu durum gözler

Hürriyet Ege
30 Bin Mermerci Krizde İşsiz Kaldı

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin hazırladığı Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi'nin sonuç bildirgesi, krizin sektörde yarattığı vahim tabloyu ortaya koydu.

Küresel kriz, 250 bin kişiye ekmek kapısı olan mermer ve doğal taş sektöründe 30 bin kişiyi işsiz bıraktı. Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İzmir Şubesi Başkanı Hasan Baykal ve Organizasyon Komitesi Başkanı Eran Nakoman imzalı yayınlanan 2. Uluslararası Mermer ve Doğaltaşlar Kongresi'nin sonuç bildirgesinde sektörün içinde bulunduğu durum gözler önüne serildi.

Sektörün hakettiği yere ulaşamadığının dile getirildiği bildirgede, mermer üreticilerinin çevreye duyarlı üretim yapması gerektiğine de dikkat çekildi. Emek yoğun bir sektör olan mermer ve doğaltaş alanında 250 bin kişinin istihdam edildiğine işaret edilen bildirgede, “Ekonomik krizle birlikte sektörde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Şu ana kadar sektör kuruluşlarından 30 bin kişi işten çıkarıldı. Krizin etkileri hala sürüyor. Sektöre devletçe destek verilmediği takdirde küçülmelerin, kapanmaların, dolayısıyla işten çıkarmaların devam edeceği bir gerçektir” denildi. Bildirgede ayrıca Mermer ve Doğaltaşlar Enstitüsü ile Mermer Borsası'nın kurulması da önerilerek, ihracatın artırılması için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğinin altı çizildi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/30-bin-mermerci-krizde-issiz-kaldi-_78911.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!