Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

303 Virajlık Çile Bitiyor

İzmir’in turistik yerleşim yerlerinden Karaburun’un yol çilesi bitiyor. İlçenin İzmir’le bağlantısını sağlayan karayolunun iyileştirilmesi için 15 yıl önce hazırlanan proje hayata geçiriliyor. İzmir Yüksek Teknoji Enstitüsü’yle Karaburun arasında kalan 54 kilometrelik bölümde çalışma başlatıldı. Toplam 303 viraj bulunan diğer bölüme ise paralel

Milliyet Gazetesi
303 Virajlık Çile Bitiyor

İzmir’in turistik yerleşim yerlerinden Karaburun’un yol çilesi bitiyor. İlçenin İzmir’le bağlantısını sağlayan karayolunun iyileştirilmesi için 15 yıl önce hazırlanan proje hayata geçiriliyor. İzmir Yüksek Teknoji Enstitüsü’yle Karaburun arasında kalan 54 kilometrelik bölümde çalışma başlatıldı. Toplam 303 viraj bulunan diğer bölüme ise paralel yeni güzergah açılacak.

Ulaşım kolaylaşacak

Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, yeni yolun 2012 yılında tamamlanacağını söyledi. Karaburun’la İzmir arasındaki mesafenin, virajların ortadan kalkmasıyla önemli ölçüde azalacağı bilgisini de veren Altun, şöyle konuştu: “Eski yolun yakınından ve paralel şekilde geçecek, 12 metre genişliğinde tek gidiş tek geliş şeklinde olacak. Bazı noktalarda eski yolla birleşecek. Yerleşim yerlerini ise çevreyolu şeklinde geçecek. Yaklaşık bir saat süren 54 kilometrelik yol yarım saatte katedilecek.”

Vali Cahit Kıraç’la incelemelerde bulunan Erol Altun, eski yolun 1950’li yıllarda yapıldığına ve işlevini yitirdiğine işaret etti, “Yenisi 20 milyon TL’ye malolacak” dedi. Vali Kıraç da çalışmaların takipçisi olacağını kaydetti.

ETİKETLER: ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/303-virajlik-cile-bitiyor_84645.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!