Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

31 Temmuz Depremi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 17 Ağustos Marmara depreminin 11. yıldönümü nedeniyle, Grand Hyatt İstanbul Oteli’nde bugün (16 Ağustos) bir toplantı düzenleyerek, depreme karşı dayanıklı yapılaşmada en önemli yapı malzemesi olan hazır betonda kalitenin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalara indirilen büyük darbeyi kamuoyunun bilgisine

yapi.com.tr
2 31 Temmuz Depremi

BR>
Bir Namazlık Saltanat

Dr. Ayhan Paksoy’un “Depreme dayanıklı binaları nasıl yaparız?” sorusu ile başlayan toplantıda, yöneltilen sorunun cevapları bilinse de, uygulamanın bu yönde gerçekleşmediği bir kez daha dile getirildi. Depreme karşı yapılması gerekenlerin yavaş yavaş kanıksanmaya başladığını söyleyen Paksoy, hükümetin yaptırdığı çalışmaların sayıca çok fazla olmasa da son bir yılda 21 ilde yapılan yapı denetiminin, 81 ile çıkarılarak zorunlu hale getirildiğini belirtti. Paksoy, binalarda yapı denetiminin çok önemli olduğunu, ancak bağımsız bir denetim sağlanamadığı takdirde sağlıklı bir iş yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Paksoy toplantının asıl protesto konusunu oluşturan ‘G İşareti Yönetmeliği’ne ilişkin olarak ise, THBB ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın ortak çalışmaları sonucunda, Bakanlığın yayınladığı yönergede 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren G Belgesinin mecburi hale getirildiği bilgisini verdi. Bu tarihe kadar, deprem ülkesi olmamıza rağmen, depremin en önemli suçlusunu üretmenin herhangi bir lisans gerektirmediğinin altını çizdi.
 
1 Temmuz 2010 tarihinde beton kalitesini denetlenebilir hale getiren yönergenin, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde tekrar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından sulandırıldığını katılımcılara duyurdu. Paksoy, devletin kendini özel sektörden ayırarak özel sektöre yapı denetimini zorunlu kıldığını; kendi ürettiği yapıların denetim sistemini ise kendi iç dünyasında gerçekleştirdiğini belirtti. Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) yetkilendirmesi sonucunda, belgenin sorgu sual olmadan verildiğini vurgulayan Ayhan Paksoy, parayı TSE’ye yolladığınız takdirde, belgenin evinize kadar getirilip teslim edildiğini belirtti. 17 Ağustos Marmara Depreminde ortaya çıkan 20.000 can kaybının yetmediğini sözlerine ekleyen Paksoy, TSE’nin sulandırmasıyla birlikte eski günlerin de gerisine gidildiğini söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/31-temmuz-depremi_82007.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Bazı kişileri korumak veya kendi yandaşlarınızı zengin etmek istiyorsanız bazılarının ölmesi gayet normal bir olay oldugu için sözde Avrupa Birliğine girme soytarılığı adı altında Türk Milletini aldattığımızı nasıl ispat edebiliriz ki. Hele hele dini siyasete alet edenler iktidarda olursa. YANITLA
  • Yorumsuz YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!