Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

34. DYO Resim Yarışması Sergisi Türkiye Turunu Tamamladı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen 34. Dyo Resim Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 70 eserin yer aldığı sergi, İstanbul’da başladığı Türkiye yolculuğunu altıncı durağı olan Ankara’da tamamladı. İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Adana ve Ankara illerini gezen ve binlerce sanatsever ile buluşan sergi,

yapi.com.tr
34. DYO Resim Yarışması Sergisi Türkiye Turunu Tamamladı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen 34. Dyo Resim Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 70 eserin yer aldığı sergi,  İstanbul’da başladığı Türkiye yolculuğunu altıncı durağı olan Ankara’da tamamladı. İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Adana ve Ankara illerini gezen ve binlerce sanatsever ile buluşan sergi, özellikle genç sanatçılardan yoğun ilgi gördü. Bulunduğu her şehirde iş ve sanat dünyasından çok sayıda konuğu misafir eden sergilere, Yaşar Topluluğu yöneticileri de katıldı.

1967 yılından bu yana yapılan, ünü Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayılan geleneksel Dyo Resim Yarışması’nın 34’üncüsüne aralarında Azerbaycan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, İtalya ve İsviçre’nin de olduğu çok sayıda ülkeden 1004 sanatçı, 1609 eserle katıldı. Bu yılki yarışmada pentür dalında; Fatih Karakaş, İsmail Ateş, Mehmet Aslışen ve Mehmet Çevik’in, özgün baskı kategorisinde ise Ali Can Metin ve Şükran Ulucan’ın eserleri başarı ödülüne layık görüldü. Yarışmanın Seçici Kurulu’nda Burhan Doğançay, Prof. Dr. Ergin İnan, Prof. Dr. Mustafa Pilevneli, Prof. Gören Bulut, Prof. Mümtaz Sağlam, Prof. Atilla Atar ve Yalçın Gökçebağ gibi ünlü ressamlar yer aldı.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/34-dyo-resim-yarismasi-sergisi-turkiye-turunu-tamamladi_87555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!