Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3'üncü Havalimanı Kemerburgaz'a

Başbakan açıkladı: "İstanbul'a dev havalimanı yapacağız." Ulaştırma Bakanı yer sinyali verdi: "Gözüm Kemerburgaz'da..." Eski kömür ocakları bölgesinde inceleme çalışmaları başladı.

Sabah
3'üncü Havalimanı Kemerburgaz'a

aşbakan açıkladı: "İstanbul'a dev havalimanı yapacağız." Ulaştırma Bakanı yer sinyali verdi: "Gözüm Kemerburgaz'da..." Eski kömür ocakları bölgesinde inceleme çalışmaları başladı.

1- ATATÜRK HAVALİMANI
Yolcu kapasitesi (yılda): 27.5 milyon
Pist sayısı: 3
Heybeliada Pist uzunluğu: İkisi 3, biri 2.7 km
Geçen yolcu (2004): 15.6 milyon
İnen-kalkan uçak (2004): 185 bin

2- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI
Yolcu kapasitesi (yılda): 3.5 milyon
Pist sayısı: 1
Pist uzunluğu: 3 km
İnen-kalkan uçak (2004): 9 bin

3- KEMERBURGAZ

Üçüncü havaalanının yeri Kemerburgaz

Başbakan'ın İstanbul'a üçüncü havaalanı açıklaması hayal değil. Bakan Yıldırım'ın yeni havaalanı için Kemerburgaz'daki linyit ocaklarını gözüne kestirdiği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a üçüncü havalanının yapılacağını söylemesi gözleri yeni havalanı bölgesinin nerede olacağına çevirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise çeşitli toplantılarda yeni havalanının Kemerburgaz'da bulunan linyit ocaklarının yerine yapılmasını uygun gördüklerini söylediği öğrenildi. İstanbul'a yapılacak olan Üçüncü Boğaz Köprüsü'ne gidecek olan çevre yolunun da bu bölgeden geçecek olmasının Bakan Yıldırım'ın bu görüşünde etkili olduğu da ifade ediliyor. İstanbul şu anda toplam yıllık 30 milyon kişinin kullanabileceği iki havalanına sahip. 2004 yılında İstanbul'a toplam 97 bin uçak iniş yaptı. Kalkış yapan uçaklarlarla birlikte sayı 194 bine ulaştı. Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarını kullanan toplam yolcu sayısı ise transit yolcular dahil 2004'te 16 milyon kişi oldu. Avrupa ve Amerika'nın önemli kentlerinde havaalanını kullanan yolcu sayısının şehir nüfusunun üç katına çıktığını kaydeden uzmanlar, önümüzdeki dönem İstanbul hava trafiği ve Sabiha Gökçen Havalanı'nın şehre uzak kalmasının Avrupa yakasında ikinci bir havaalanı kurulmasının zorunluluğuna dikkat çekiyorlar. Türkiye'nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı'nın yeni yapılan Dış Hatlar Terminali 20 milyon kişi kapasiteli. İç hatlar terminali ise 7.5 milyon kişi kapasiteli. 2004'te toplam 15 milyon 600 bin kişi bu havalanını kullandı. Atatürk Havalanı'nda 3 bin metre uzunluğunda üç adet pist var. Ancak Sefaköy tarafındaki 2 bin 300 metrelik pist henüz kullanılamıyor. Atatürk Havalimanı'na 2004'te 15 milyon 600 bin kişi kullandı.

YENİ CAZİBE MERKEZİ
Yeni havalanının kurulması düşünülen Kemerburgaz, İstanbul'un mesire yerlerinden biri olarak biliniyor. Su kemerleri, Terkos Gölü'nün çevresindeki kaynak sularının İstanbul'a taşınmasında kullanılmış. Son yıllarda Karadeniz kıyısındaki açık kömür ocaklarından şehre kömür taşıyan kamyonların ana geçiş noktası üzerinde kalmış ve delik deşik, tozlu yollarıyla eski önemini yitirmeye başlamıştı. Ama şimdi durum değişiyor. Kemerburgaz yeşil çevresi ve İstanbul'a göre temiz havasıyla villa kent hüviyetine bürünüyor. İçinde her türlü sosyal tesisi, spor alanları, binicilik ve golf sahaları bulunan Kemer Country benzeri yerleşimler büyük bir hızla artıyor. Villalar astronomik rakamlarla alıcı buluyor. Havaalanı ve yeni çevre yolunun buradan geçecek olması ile bölgenin yeni cazibe merkezi olması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3uncu-havalimani-kemerburgaza_28024.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!