Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: İstanbul’a Üçüncü Havaalanı İçin Çorlu Düşünülüyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a yapılmasını istediği 3. havaalanının nereye yapılacağı tartışmalarına Pekin’de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeni bir boyut kazandırdı.

Zaman
2


aşbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a yapılmasını istediği 3. havaalanının nereye yapılacağı tartışmalarına Pekin’de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeni bir boyut kazandırdı.

Topbaş, Çorlu Havaalanı’nı İstanbul’a iletili hale getirmeyi düşündüklerini söyledi. Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Toplantısı’na (UCLG) katılmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e gelen Topbaş, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yeni havaalanıyla ilgili detayları görüşmediklerini ancak Çorlu Havaalanı’nı İstanbul’a iletili hale getirmeyi düşündüklerini vurguladı. Topbaş, “Ulaştırma Bakanı’na banliyönün Çorlu’ya kadar uzanması gerektiği ifadesinde bulunmuştum. Kendileri de bunu olumlu karşıladılar ve bir çalışma yapacaklar. Böylece Çorlu ile Kocaeli arasında ciddi bir banliyö hattı oluşmuş olacak.” dedi. İstanbul’un ulaşımında raylı sistemlerin ağırlıklı hedefleri olduğunu anlatan Topbaş, “Atatürk Hava Limanı oldukça ciddi bir turizm yoğunluğu yaşayan İstanbul’a yetmiyor. Sabiha Gökçen Havaalanı ise henüz net bir kullanıma açılamadı. Belirli zamanlar ağırlıklı çalışacak ama ilinti sebebiyle Atatürk Hava Limanı ile bir problem yaşıyor. Avrupa yakasındaki turizm baskısından dolayı yeni bir havaalanı yeri arayışları vardır.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-istanbula-ucuncu-havaalani-icin-corlu-dusunuluyor_28331.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • sanayı devı olan corluya yakışır bi havalimanı olsun, arazı ve zaman varken yapılsın, çunku burası 2. ıstanbul. vakıt kaybetmeden olursa iyi olur, cok göç alan ve nufusu önlenemez bır sekılde artan corluda geç kalınırsa havalımanı degıl, ancak lunapark alanı kalır. corlu dogru bır yatırım olur. YANITLA
  • süper bir haber YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!