Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3'üncü Köprü'de 'B Planı' Ortaya Çıktı

Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre masada 2 alternatif var: 1. alternatif ihaleye neden teklif gelmediğinin araştırılması olacak. Bunun için yatırımcıların nabzı tutulacak. Gerekirse şartlarda revizyon yapılarak, yılın ilk yarısında yeniden ihaleye çıkılacak. 2. alternatif ise projenin özkaynakla, yani devlet eliyle yapılması.

yapi.com.tr
1 3'üncü Köprü'de 'B Planı' Ortaya Çıktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın İstanbul’a inşa edilecek 3. köprü ve otoyol projesi için ‘B Planı’ ortaya çıktı. Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre masada 2 alternatif var: 1. alternatif ihaleye neden teklif gelmediğinin araştırılması olacak. Bunun için yatırımcıların nabzı tutulacak. Gerekirse şartlarda revizyon yapılarak, yılın ilk yarısında yeniden ihaleye çıkılacak. 2. alternatif ise projenin özkaynakla, yani devlet eliyle yapılması.

Ulaştırma Bakanlığı, ihaleye neden teklif gelmediğine ilişkin yapacağı analiz ve değerlendirmelerin ardından, yeni ihaleye hangi koşullarda çıkılacağını 10 gün ya da en geç 2 hafta içinde belirleyecek. Bakanlık kaynakları, nükleer model ile projenin gerçekleştirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Bu alternatifler arasında yok” dedi. Yetkililer, projenin mali yükü hafifletilerek, ihaleye çıkmanın söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine ise, “Önce neden teklif gelmediğini inceleyeceğiz” yanıtını veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3uncu-koprude-b-plani-ortaya-cikti_90388.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Turkiye'nin gucu 3. kopru yapmaya yeterdir ve dis destege ihtiyaci yoktur. Sadece yurt ici proje yapma yetisi yeterlidir. Bu 3. kopruye de inaniyorum ki yerli sermaye yeterlidir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!