Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

4 Kent daha "Sakin Şehir"

Polonya’nın Lidzbark Warminski kentinde düzenlenen 2011 Cittaslow Genel Kurulu’nda Türkiye’den dört kent daha Sakin Şehir olarak “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı’na” katıldı.

NTV
1 4 Kent daha "Sakin Şehir"

2011 Cittaslow Genel Kurulu’na Türkiye damga vurdu. Lidzbark Warminski Belediye Başkanı Artur Wajs tarafından açılışı yapılan toplantıda Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar tarafından birliğe aday gösterilerek dosyaları teslim edilen 4 kentin Cittaslow üyeliği açıklandı. Buna göre Akyaka (Muğla), Yenipazar (Aydın), Gökçeada (Çanakkale) ve Taraklı (Sakarya), Türkiye’nin yeni Sakin Şehirleri oldu.

Cittaslow Türkiye adına sunum yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yeni kentleri Cittaslow üyelerine tanıttı. Sunumda Akyaka’nın Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğu ve biyoçeşitliliğiyle, Taraklı’nın karakteristik mimari yapısı ve restore edilen çok sayıda binasıyla Türkiye’nin Sakin Şehir olmaya en uygun yerlerinden olduklarını belirtti. Yenipazar’ın Türkiye çapında ünlü pidesi başta olmak üzere yerel yemekleriyle, Gökçeada’nın ise adada organik üretim yapılmasıyla ve Slow Food etkinlikleri sayesinde kendi özelliklerine sahip çıkan kentler olduğu vurgulandı.

Sunum sonrasında yapılan törenle Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay Cittaslow sertifikaları aldılar. Türkiye’de 5 Cittaslow olmasıyla Uluslararası İcra Kurulu’na giren Türkiye, bundan sonra Cittaslow örgütünün karar alma süreçlerinde söz sahibi olacak. 25 ülkeden 150 kentin belediye başkanları düzeyinde temsil edildiği  16 üye tarafından kurulan İcra Kurulu’nda Türkiye’den başka İtalya, Portekiz, Avustralya, ABD, Polonya, Belçika ve Avusturya’lı belediye başkanları yer alıyor.

Yeni üyelerle birlikte Ulusal Birliği’ni kurarak İcra Kurulu’na giren Seferihisar,  Cittaslow’ların geleceğiyle ilgili karar verme yetkisini kazandı. Ulusal Birliği’ni kuran Türkiye 2013 yılı Cittaslow Genel Kurulu’na ev sahipliği yapma hakkını elde etti. Birliğin en büyük organizasyonu 2013 Haziran’ında dünyanın dört bir yanından 25 ülke, 150 belediye başkanı, Cittaslow yetkilileri ve gönüllülerinin katılımıyla Seferihisar’da gerçekleşecek.

2013’te tüm dünya Seferihisar'da

Yılda bir kez düzenlenen ve Cittaslow’un en büyük organizasyonu olarak kabul edilen “Cittaslow Genel Kurulu” 2013 yılı Haziran ayında Türkiye’de, İzmir’de, Seferihisar’da yapılacak. Türkiye’ye üç müjdeli haberle birlikte döndükleri için oldukça mutlu oldukları belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Akyaka, Gökçeada, Yenipazar ve Taraklı yeni yol arkadaşlarımız oldu. Önümüzdeki yıl içinde dosyalarını hazırladığımız kentler var. İlk günden beri Sakin Şehrin Türkiye’ye yeni bir yerel kalkınma modeli olduğunu söyledik. Türkiye’nin dört bir yanına yayılacak Sakin Şehirler de hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya bir turizm modeli sunacağız” dedi. Cittaslow İcra Komitesi’ne girmelerinin çok önemli olduğunun da altını çizen Soyer, artık Cittaslow’ların geleceğiyle ilgili söz sahibi olduklarını belirtti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/4-kent-daha-sakin-sehir_88102.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Gökova Akyaka'ın doğasına, tarihi zenginliğine, konuksever halkına hayran bir kişiyim. Gerçekten Akyaka'nın sakin kent oluşu çok gurur verici bir durum. Çok aydın ve yabancının yaşadığı bu küçük belde, doğası tarihi ve insanları ile çok seçkin bir yer; bu yönüyle diğerlerinden daha hak ettiği kanısındayım. Bunun Akyaka Beldesi'ne ve Akyakalılara hayırlı, olmasını diliyor, bu hususta çok çaba sarfeden başta Belediye Başkanımız AHMET ÇALCA ve diğer emeği geçenleri kutluyorum. Unutulmamalı ki Cumhurbaşkanı ÖZAL tarafından da 1989 yılında Türkiye'de ilk özel Koruma Bölgesi ilan edilmişti. Saygılarımla. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!