Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İç Anadolu'nun İlk Sakin Şehri Seyitgazi Olacak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Ozan Aksöz, "Seyitgazi ilçesi, çalışmalar tamamlandığında İç Anadolu Bölgesi'nin ilk 'sakin şehir'i olacak" dedi.

yapi.com.tr / AA
İç Anadolu'nun İlk Sakin Şehri Seyitgazi Olacak

Yrd. Doç. Dr. Emre Ozan Aksöz, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen toplantıda, 'Eskişehir ili Seyitgazi ilçe merkezinin sakin şehir hareketi kapsamında değerlendirilmesi' projesini tanıttı. 'Sakin şehir' oluşumunun ilk olarak İtalya'da başladığını ve uluslararası bir harekete dönüştüğünü ifade eden Aksöz, şunları söyledi:

"Bir yerin 'sakin şehir' olabilmesi için 6 önemli standardı yerine getirmesi gerekiyor. Sakin şehir standartları dünyada yaklaşık 150 ülkede, 150 şehirde kullanılan standartlardır. Türkiye'de 9 kent bu statüyü taşıyor. Seyitgazi ilçesi, çalışmalar tamamlandığında İç Anadolu Bölgesi'nin ilk 'sakin şehir'i olacak. Bu statünün standartlarının ilçeye kazandırılmasıyla ilçedeki trafik sorunu azalacak, yerli tarım ve organik tarım teşvikiyle yerli üretim gelişecek. Tarih ve doğa korunacak. İlçedeki turizm canlanacak".
    
"Frig Vadisi, Kapadokya'ya alternatif olacak bir yer"
    
Aksöz, ilçenin İpek Yolu üzerinde olması, Frig Vadisi'ne, Midas'a, Yazılıkaya'ya yakın olması ve kültür, inanç turizminde önemli bir yer teşkil etmesi sebebiyle seçildiğini söyledi. Seyitgazi'nin 'sakin şehir' kavramının bütün özelliklerini barındırdığını dile getiren Aksöz, "Frig Vadisi, Kapadokya'ya alternatif olacak bir yer. İlçede halkı bilinçlendirmek için eğitimler verdik; restorasyon çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında bin 180 lira değerinde kanalizasyon çalışması başlatıldı" dedi.
     
Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen ise Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından ilçenin, tur güzergahlarına dahil edilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ic-anadolunun-ilk-sakin-sehri-seyitgazi-olacak_107538.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!