Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

40 Milyonluk Sulama Projesi 9 Yılda Bitirilemedi

Çorum'un Osmancık ve Dodurga ilçelerinde yaklaşık 60 bin dekarlık tarım arazisini sulama amacıyla 9 yıl önce yapımına başlanan Obruk Dutludere Sulama Projesi’nin yarım kaldığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
40 Milyonluk Sulama Projesi 9 Yılda Bitirilemedi

Çorum’un Osmancık, Dodurga ve bölgesindeki köylerin yararlanacağı, tamamlandığında 60 bin dekarlık araziyi suyla buluşturacak olan proje 9 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı. Yöre halkı, kentin en büyük sulama projesi olan ve sadece yüzde 50’si yapıldıktan sonra kaderine terk edilen projenin tamamlanmasını isteyerek, “Bu proje bizim için hayati bir önem taşıyor.” dedi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; kentin her tarafında yarım kalmış projeler olduğunu dile getiren CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Önemli olan temel atmak ya da açılış kurdelesi kesmek değil. Önemli olan başlanılan projeyi bitirip halkın hizmetine sunmaktır. Milli servetimiz daha fazla heba edilmeden yarım kalan projeleri hayatı geçirmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Obruk Dutludere Sulama Projesinin kanalında inceleme yapan Tahtasız, son yıllarda yaşanan kuraklığa dikkat çekerek, “Projenin sorumluluğu DSİ 5. Bölge 54. Şube Müdürlüğüne ait. Projenin ihale tarihi 06.06.2011. Buna rağmen 9 yılda ancak yüzde 50'si tamamlanabilmiş. Bir an önce buranın faaliyete geçmesi lazım.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/40-milyonluk-sulama-projesi-9-yilda-bitirilemedi_182387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!