Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yarım Kalan İnşaat Tamamından Pahalı

3 yıldır tamamlanmayan TCDD Konya YHT Garı için yeni bir ihale açıldı. Açık ihale yerine “21b” usulüyle, kapalı kapılar ardında yapılan ihalede, tamamı 68 milyon liraya bitecek olan inşaatın tamamlanma bedeli 77 milyon lira oldu.

yapi.com.tr
Yarım Kalan İnşaat Tamamından Pahalı

Kamu İhale Kanunu'nun sadece deprem ve afet gibi olağanüstü acil haller için öngördüğü “21/b” maddesi kullanılarak ihale dağıtılmaya devam ediliyor. Madde bu defa Konya'daki hızlı tren garı projesi için devreye sokuldu.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre; TCDD, 2016 yılında işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 20'nci maddesine göre belli istekliler arasında ihale usulüyle 66.8 milyon liraya Altındağ İnşaat'a ihale etti. İnşaat için 15 ay süre belirlendi. Garın 2017 yılının Ekim ayında açılması öngörülüyordu ancak planlar tutmadı.

Herkes inşaatın bitmesini beklerken TCDD yeni bir ihale açtı. Ancak bu defa ihalenin şekli değiştirilerek, olağanüstü haller için düşünülen “21/b pazarlık usulü”yle yapıldı.12 Kasım'da yapılan yeni ihale, özel olarak davet edilen Pasifik İnşaat'a verildi.

Dışarıdan bakıldığında kaba inşaatı büyük oranda tamamlandığı görülen projede, ihale rakamının ilkinin üzerine çıkarak 77.2 milyon TL olarak belirlenmesi de dikkat çekti. İhale sonuç ilanında işin 17 Haziran 2020'de biteceği belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yarim-kalan-insaat-tamamindan-pahali_176617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!