Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

400 Milyon Dolar Yatırımlı Projenin İhalesi İptal

Konkordato sürecinde bulunan Emay İnşaat’ın 2016 yılında EPP’den aldığı dev ihale iptal edildi. Yalova’daki 383 bin 500 metrekare arazi üzerinde 400 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek proje için yeniden ihaleye çıkılacak.

yapi.com.tr
400 Milyon Dolar Yatırımlı Projenin İhalesi İptal

Emay İnşaat’ın, eskiden TOKİ iştiraki olan hali hazırda Emlak Konut GYO bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş (EPP)'nin 2016 yılında aldığı ihale tasfiye edildi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, yatırım maliyeti 400 milyon dolar (2.4 milyar lira) olan KentPlus Yalova adlı proje, Emay İnşaat girdiği finansal sıkıntı nedeniyle askıya alındı.

Arazi sahibi EPP, bu yıl teslim edilmesi gereken ancak inşaat seviyesi yüzde 26.34'te kalan proje için arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yeniden ihaleye çıkacak.

Projede neler olacaktı?
383 bin 500 metrekare alan üzerine konumlanacak denize sıfır karma projede; 163 blokta 1001 konut, alışveriş merkezi, 500 yatak kapasiteli üç termal otel, sağlık merkezi, okul, sosyal alanlar yer alacağı duyurulmuştu. Deniz ve doğa manzaralı olmak üzere 60 farklı tipten oluşacak. 230 bin metrekare peyzaj alanı, 1200 metrekarelik gölet de yer alacaktı.

Kuveytliler ortak olmuştu
Merkezi Londra'da bulunan Kuveytli Tangible Holding bünyesindeki 15 grup şirketinden biri olan Tangible Middle East Investments, Yalova'daki KentPlus projesinde yer alan 3 otelden 1'i ve 214 rezidans için 2018 yılında 82 milyon dolarlık ortaklık anlaşması imzalamıştı. Türkiye'deki ilk ortaklığını yapan Tangible Middle East Investments Körfez ülkelerinde yapacağı yatırımlarda Emay İnşaat'la işbirliği yapma konusunda stratejik işbirliği anlaşması da yapmıştı.

"1.2 milyar lira borç var"
Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Çağlar, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada bankalarla borç yapılandırma görüşmesinde olduklarını ve borçlarının vadesini uzatmayı amaçladıklarını söylemişti. Toplam borçlarının 2017 itibariyle 1.2 milyar lira civarında olduğunu söyleyen Çağlar, kur ve faiz artışının maliyetleri artırması ve yavaşlayan konut satışları nedeniyle yapılandırma ihtiyacı doğduğunu belirtmişti. Çağlar 2 milyar lira civarında stok varlıklarının olduğunu sözlerine eklemişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/400-milyon-dolar-yatirimli-projenin-ihalesi-iptal_172675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!