Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘5. Durak’ Yenileniyor

Yenimahalle 5. Durak yepyeni görünüme kavuşacak. Caddeye heykel, oturma grupları ve gölgelikler yerleştirilecek. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle, Ankara’nın en renkli caddelerinden birine ev sahipliği yapacak” dedi. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olan ve unutulmaya yüz tutmuş 5.

Cumhuriyet Ankara
‘5. Durak’ Yenileniyor

Yenimahalle 5. Durak yepyeni görünüme kavuşacak. Caddeye heykel, oturma grupları ve gölgelikler yerleştirilecek. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle, Ankara’nın en renkli caddelerinden birine ev sahipliği yapacak” dedi. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olan ve unutulmaya yüz tutmuş 5. Durak projesi hakkında Cumhuriyet Ankara’ya bilgi verdi. Yaşar, bölgenin merkezi olan Çarşı Caddesi’ni Ankara’nın kafe ve barlarıyla ünlü caddeleri gibi canlandıracaklarını söyledi. Caddenin eninin kısa olması nedeniyle sorumluluğun Anakent Belediyesi’nde değil ilçe belediyesinde olduğunu vurgulayan Yaşar, iki şeritli yolu 3 şerite çıkaracaklarının altını çizdi. Yaşar, projelerinin bu sayede, yaşama geçmesinin daha kolay olacağını belirtti.

Meyhanelere restorasyon

Çarşı Caddesi ve Taşkın Sokak’ın bulunduğu 5. Durak’ın çehresi iki yeni projeyle değişecek. Yapımına başlanan ve 3 ay sonra tamamlanması öngörülen projeyle Taşkın Sokak’taki kaldırımlar genişletilecek, sokağa döşemeler yerleştirilecek, meyhane ve barların dış cepheleri değiştirilecek. Yaşar, büyük bir bira şirketiyle anlaştıklarını ve şirketin sponsorluğuyla projenin maliyetinin de düşeceğini söyledi. Kaldırım taşlarının yenilenmesiyle kaldırım işgalinin de önüne geçileceğini bildiren Yaşar, “Yurttaşlara daha rahat yürüme imkânı sağlayacağız. Caddemizi rahatlıkla gezebilecekler” diye konuştu.

Elektrik yer altına

Projeyle birlikte kötü görüntüye neden olan elektrik hatları yer altına alınacak. Direklerin kaldırılmasıyla elektrik yerin altından geçecek. Yaşar, direklerin yerin altına inmesiyle daha güvenli ve daha estetik bir alana kavuşacaklarını bildirerek, “Kötü görünümden tamamen kurtulacağız” dedi. Projenin Çarşı Caddesi’ni “cazibe merkezi” haline getireceğine dikkat çeken Yaşar, şu bilgileri verdi:

“Belediyemizden kaymakamlık binasına kadar uzanan Çarşı Caddesi’nde köklü değişiklikler olacak. Cadde boyunca gölgelik sağlayacak şemsiyeler ve görsel kapılar konulacak. Yurttaşlarımız sıcak yaz günlerinde şemsiyelerin altında oturabilecek. Yol boyunca banklar koyacağız. Kaldırım işgalinin önüne geçilerek, yurttaşlar için tertemiz kaldırımlar hazırlanacak. Ayrıca yol ağaçlarla donatılacak.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/5-durak-yenileniyor_78678.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!