Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

5 Kat Fazla AVM Açıldı

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Türkiye'de bir önceki çeyrekteki açılış hacminin 5 kat fazlası ile 424 bin 500 metrekare civarında yeni AVM operasyona başladı.

yapı.com.tr
5 Kat Fazla AVM Açıldı

Cushman & Wakefield Türkiye tarafından yayınlanan rapora göre, yılın ikinci çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre, yaklaşık iki kat artışla 82 bin 774 metrekare yeni ofis alanı tamamlanarak piyasaya girdi. Yeni kiralamalarda ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 19,3 geçen yıla göre ise yüzde 72,5 artış gözlendi.

Söz konusu dönemde 69 bin 571 metrekare toplam kiralama işlemi gerçekleştirilirken, bu işlemlerin yaklaşık yarısını yeni kiralamalar, diğer yarısını ise sözleşme yenilemeleri oluşturdu.

Metrekare bazında anlaşmaların yüzde 53'ü Levent, Maslak, Gayrettepe, Zincirlikuyu, Esenyurt Bölgesi'nde, yüzde 5'i bu bölgeler dışında kalan Avrupa yakasında ve yüzde 42'si Anadolu yakasında gerçekleşti. Anadolu yakasında ise işlemler çoğunlukla Ümraniye'de gerçekleşti.

Boşluk oranlarına bakıldığında ise yüzde 21 ile bu yılın birinci çeyreğine göre sabit kaldığı dikkati çekti. Alt pazar boşluk oranları ayrıntılı olarak incelendiğinde Ataşehir, Kozyatağı, Göztepe, İçerenköy ve Kavacık bölgelerindeki boşluk oranlarında, arzın artması sebebiyle ‘anlamlı’ bir yükselme olduğu görüldü. Buna karşın Levent, Maslak ve Kâğıthane bölgelerinde ise azalma yaşandı.

Rapora göre, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de 116 bin metrekare depo ve lojistik alan kiralama işlemi gerçekleşti. Perakende sektöründen gelen talep yavaşlarken, kamu ve lojistik şirketleri 2017'nin ikinci yarısında en aktif kullanıcılar oldu. Söz konusu dönemde depo ve lojistik alanında kira fiyatları gerilerken, bunun başlıca nedeninin belirli oranda devam eden kur dalgalanmaları olduğu ifade edildi.

Bununla birlikte, söz konusu dönemde tüm Türkiye'de bir önceki çeyrekteki açılış hacminin 5 kat fazlası ile 424 bin 500 metrekare civarında alana sahip yeni AVM operasyona başlayarak, alışveriş merkezi arzının ciddi bir ivme kazanması sağlandı.

İstanbul'da Emaar Square (150 bin metrekare), Bursa'da Sur Yapı Marka (75 bin metrekare), Park Adana (65 bin metrekare) ve M1 Adana büyütme çalışması (15 bin metrekare), Erasta Edirne (34 bin 102 metrekare), Mall of Antalya (42 bin metrekare), Novada Menemen (20 bin metrekare), NG Sapanca Bedesten (15 bin metrekare) ve Novada Ordu (8 bin 400 metrekare) yılın ikinci çeyreğinde pazara giriş yapan AVM'ler oldu.

ETİKETLER: AVM
http://www.yapi.com.tr/haberler/5-kat-fazla-avm-acildi_160371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!