Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5 Katlı Binalarla Bodrum'u Kuşadası'na Çevirmeyin

Bodrum'da 5 katlı binaların önünü açan çalışmalar yörede tedirginlik yarattı. BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, kitlesel turizmin Bodrum'u Kuşadası'na çevireceğini belirtiyor.

Referans Gazetesi
5 Katlı Binalarla Bodrum'u Kuşadası'na Çevirmeyin

Bodrum'da 5 katlı binaların önünü açan çalışmalar yörede tedirginlik yarattı. BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, kitlesel turizmin Bodrum'u Kuşadası'na çevireceğini belirtiyor. Türkiye'nin turizm merkezlerinden Bodrum'da Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) toplu konut yatırımı hazırlığı, yarımadada 5 katlı yapılaşmaya izin verilmesi ve Bodrum-Didim arasında kıyı bölgesinin yapılaşmaya açılması çalışmaları, yöredeki turizmcileri tedirgin etti.

Bodrum'daki turizm sektörünün yetkilileri, ilçenin mimari yapısını koruyup butik turizmden vazgeçilmemesini isterken Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu'na (TÜRKONFED) bağlı Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) da konuyla ilgili hukuki çalışma başlattı.

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Cenk Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bodrum Yarımadası'nda 5 katlı yapılara izin verilmesi yönünde bir karar aldığını belirterek "Öte yandan TOKİ de ihtiyaç olmadığı halde toplu konut projesi hazırladı. Biz TOKİ'ye karşı değiliz ama bunu gören diğer inşaat firmalarının da toplu konut atağına kalkmasından endişeliyiz. Yapılacak binalar Bodrum'a özgü 2 katlı evler tarzında olmalı. Yörenin mimarisi ve koyları ayrı bir statüye alınıp korunmalı. Mutlaka butik turizm devam etmeli. Kitlesel turizm bizi Kuşadası gibi yapar. Bizim amatör ligde değil turizmin profesyonel liginde oynamamız gerekir" dedi.

Golf sahasını kaldırmaz

Bodrum-Didim arasındaki koylarda teknelerle ulaşılabilen villalar düşünüldüğünü belirten Sezgin, bölgeye Arap sermayesinin yoğun ilgi gösterdiğini ve bazı şahıslar tarafından arazi toplandığını öne sürdü. İkisi havaalanı civarında, biri de yarımadada olmak üzere 3 alanın da golf sahası olarak tahsis edileceğini kaydeden Sezgin, "Su kaynakları ve altyapı imkanları açısından bu yatırımları kaldıracak imkana sahip değiliz" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sefa Karaca ise yarımadada 5 kata izin verilmesinin Bodrum'un idam fermanı olacağını söyledi. Geçen günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bu amaçla Bodrum'a geldiğini savunan Karaca, turizm yatırımlarına değil yanlış projelere karşı olduklarını söyledi. Karaca, "Yarımadada 7 belediyenin olması, yörenin ikinci konutlara açılması sıkıntı yaratıyordu. Şimdi yapılacak 5 katlı yapılar Bodrum'un ekonomisine darbe vurur" dedi.

Batı Anadolu'da 19 derneği temsil eden BASİFED'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk, konuyla ilgili hukuki çalışma başlattıklarını, Bodrum'un mevcut haliyle korunması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Porsuk, önümüzdeki günlerde bir kamuoyu açıklaması yapıp sorunu ülke gündemine taşımayı planladıklarını vurguladı.

3 katı toprak üstünde olacak

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise Bodrum'da 5 katlı yapılara iznin nisan ayında çıktığını belirterek uygulamanın 2 kat toprak altında, 3 kat toprak üstünde olacak şekilde yapılacağını kaydetti. Yetkililer, tamamen toprak üstünde 5 kata izin verilmeyeceğini vurguladı. Ancak yöredeki sivil toplum kuruluşları bunun bir aldatmaca olduğunu savunuyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/5-katli-binalarla-bodrumu-kusadasina-cevirmeyin_61786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!