Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

5 Yıldır Bitmeyen Yolun Maliyeti 5 Katını Geçti

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin 12 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolu 5 yıldır bitirilemiyor. İlk yapım maliyeti 93 milyon TL olan yolun maliyeti 517 milyon TL'ye yükseldi.

yapi.com.tr
5 Yıldır Bitmeyen Yolun Maliyeti 5 Katını Geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ilçe olan Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin dar ve virajlı yolunun iyileştirilmesi için 5 yıl önce ihaleye çıkıldı. Ancak Sdb Madencilik Yapı Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin ihalesini aldığı yolun bir kilometresi dahi tamamlanamadı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; 2018 yılında başlanan Nazımiye-Erzincan yol ayrımı çalışmasının ödenek yetersizliğinden yapılmadığını belirten Nazımiye Belediye Başkanı CHP'li Cafer Kırmızıçiçek, “Nazımiye-Erzincan arasındaki 12 kilometrelik yolun 5 yıl önce ihalesi yapıldı ancak her yıl ‘ödenek yok' denilerek yol yapılmıyor. Halbuki o yol Karayolları için çerez parası ama bir türlü o yol bitmek bilmedi ve bir arpa boyu kadar yol alınmadı.” dedi.

Nazımiye’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçesi olduğuna dikkat çeken Kırmızıçiçek, şöyle devam etti:

“Genel başkanımızın ilçesinin yolunun bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen yapılmamasını kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Bu yolun ilk yapım maliyeti 93 milyondu şimdi ise maliyeti 517 milyon. İlçemizde inanç yerlerimiz var ve buraları yıl boyunca yüzbinlerce insan ziyaret ediyor. Bu yolun bozuk olmasından dolayı da bu ziyaretçilerimizin inanç yerlerine gelmesi çok zor oluyor hatta virajlar dar olduğu için ölümlü kazalar da oluyor. Eğer burada kasıtlı bir durum olmasaydı bu yol çoktan bitmişti. Bu yolun bir an önce yapılması için biz de elimizden geleni yapacağız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-yildir-bitmeyen-yolun-maliyeti-5-katini-gecti_199708.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!