Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

8,9 Milyona İhale Edilen Okulun Maliyeti 45,7 Milyona Çıktı

Ağustos 2021’de 8,9 milyon TL harcanan Kütahya’daki ilkokul inşaatı yarım kaldı. Okul binasının tamamlanması için 36,8 milyon TL daha harcandı.

yapi.com.tr
8,9 Milyona İhale Edilen Okulun Maliyeti 45,7 Milyona Çıktı

Kütahya’da 27 Ağustos 2021 tarihinde yapımına başlanan ve 8 milyon 933 bin TL harcanan Abdurrahman Paşa İlkokulu’nun inşaatının yarım bırakıldığı ortaya çıktı. Okulun yapımını üstlenen şirket ile yapılan anlaşma feshedilirken inşaatta gerçekleştirilen durum tespit çalışmaları, kamu kaynağının adeta çarçur olduğunu ortaya koydu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Kütahya İl Özel İdaresi’nde görevlendirilen ekibin yarım kalan okul inşaatında gerçekleştirdiği durum tespit çalışmaları, bir rapor haline getirildi. Raporda, okulda yarım kalan işler sıralandı.

Okul inşaatına yönelik Durum Tespit Raporu’na göre, zemin kat ile bodrum bir ve bodrum ikinci katların demir, beton ve kalıp imalatları tamamlanmadı. Spor salonu kısmında ise bodrum perde ve kolon filizlerinden sonraki imalatlar yarım bırakıldı. Okulun temel drenaj boru imalatı da gerçekleştirilmedi. Okul binası içerisindeki ince imalatlardan hiçbirinin de tamamlanmadığı bildirildi.

10 Ekim’de, inşaatın tamamlanması için ikmal ihalesi düzenlendi. Ağustos 2021’de 8,9 milyon TL’lik harcama ile tamamlanması planlanan okulun inşaatı için 30 Ekim’de yapılan anlaşmanın maliyeti 36 milyon 850 bin TL oldu. Böylelikle okulun yapım maliyeti, 45,7 milyon TL’ye fırladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/8-9-milyona-ihale-edilen-okulun-maliyeti-45-7-milyona-cikti_200508.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!