Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5 Yıldızlı Otel Savaşına Anadolu 14 Tesisle Girdi

İstanbul'un yaşam merkezi konumundaki Anadolu yakası bu özelliğinden yavaş yavaş sıyrılarak iş ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Son birkaç yıl içinde Anadolu yakasındaki otel yatırımları Avrupa yakasında yeni yapılan projeleri yakaladı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Bakanlığı'nın verilerine göre şu anda Avrupa yakasında 18 adet 5

Sabah Gazetesi
5 Yıldızlı Otel Savaşına Anadolu 14 Tesisle Girdi

İstanbul'un yaşam merkezi konumundaki Anadolu yakası bu özelliğinden yavaş yavaş sıyrılarak iş ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Son birkaç yıl içinde Anadolu yakasındaki otel yatırımları Avrupa yakasında yeni yapılan projeleri yakaladı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Bakanlığı'nın verilerine göre şu anda Avrupa yakasında 18 adet 5 yıldızlı otel projesi devam ederken Anadolu Yakası'nda bu sayı ilk kez bu yıl 14'e ulaştı.

Turizm Anadolu'ya kayıyor

Avrupa yakasında yapımı devam eden 10 bin 794 yatak bulunurken Anadolu yakasında bu rakam 9 bin 78'e ulaştı. Gebze'nin 27 bin fabrika ile bölgenin en büyük sanayi merkezi konumundu olması ve Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yakında açılacak olması bölgeye yapılan yatırımları artırıyor. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgeli, otel yatırımlarının Avrupa yakasına yaklaşmasının sadece turizmin değil iş dünyasının bu yakaya kaydığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Patronlar açığı kapatıyor

Avrupa yakasında halen 30 tane 5 yıldızlı otel bulunurken Anadolu yakasında bu sayı şimdilik sadece iki ile sınırlı. Ancak yeni yapılan yatırımlarda Anadolu yakası bu açığı kapatmaya çalışıyor. Cevahir Maltepe'de Limak Kavacık'ta, Reisler Deri Kalamış'ta otel yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-yildizli-otel-savasina-anadolu-14-tesisle-girdi_72191.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!