Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

50 Yıllık Spil Rüyası Gerçek Oluyor

Manisa Belediyesi, Spil Dağı'nı turizm merkezi yapma yönünde çalışma başlattı. Proje kapsamında Spil Dağı'na teleferik ve 5 yıldızlı otel yapılması ön

Milliyet Gazetesi
50 Yıllık Spil Rüyası Gerçek Oluyor

b>Manisa Belediyesi, Spil Dağı'nı turizm merkezi yapma yönünde çalışma başlattı. Proje kapsamında Spil Dağı'na teleferik ve 5 yıldızlı otel yapılması öngörülüyor. Projenin hayata geçmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuran Manisa Belediyesi, dağdaki kullanım alanının turizm amaçlı değerlendirilmesi konusunda planlama çalışmalarının başlaması yönünde bakanlıklardan da destek aldı.

Spil'e hayat verecek teleferik projesinin 15 milyon dolar, otel dahil tüm çevre tesislerin ise 50 milyon dolarlık bir proje olduğunu belirten Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar şöyle konuştu:

"Spil Dağı'na teleferik yapma projesi 1950'lerde dönemin belediye başkanı tarafından ortaya atılmıştı. Biz, Spil Dağı'nın Atalanı mevkiini turizme açmak istiyoruz. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile görüşerek bir protokol yaptık. Şu anki kiracının sözleşmesi sona erdiğinde yapılacak ihale sonrası, 29 yıllığına belediye ve Manisalı girişimciler olarak kiralayıp bu alana turistik tesisler yapmak istiyoruz."

Bu projenin Spil Dağı'na hareketlilik kazandıracağını,teleferiğin de ihtiyaç haline geleceğini kaydeden Kar şunları söyledi: "Projeyi gerçekleştirecek firma, teleferiğin Spil'deki bitiş noktasına 400 kişi kapasiteli bir de restoran yapacak. Biz de Spil'in zirvesine 200 yataklı bir otel yapacağız. Proje 2008 sonunda hayata geçecek."

http://www.yapi.com.tr/haberler/50-yillik-spil-ruyasi-gercek-oluyor_51493.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!