Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

500 Bin Kişinin Yaşadığı Her Kentte ‘Metro’ Olmalı”

Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sunu, Türkiye’de nüfusu 500 bini geçen her kentte metronun planlanması ger

Ticaret Gazetesi
1


b>Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sunu, Türkiye’de nüfusu 500 bini geçen her kentte metronun planlanması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Sunu, yaptığı açıklamada, dünyada toplu taşıma denilince akla metronun geldiğini vurgulayarak, ülkelerin geliştikçe toplu ulaşımı metroya kaydırdığını söyledi.

“Dünyada metro taşımacılığı, ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergesi” diyen Prof. Dr. Sunu, dünyada 100 yılı aşkın süredir metro sistemleri kullanıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Sunu, dünyanın hiçbir ülkesinde minibüsle toplu taşıma yapılmadığını dile getirerek, otobüsle taşımanın maliyetinin de çok yüksek bulunduğunu ve bu nedenle metroya yönelindiğini belirtti.

Dünyanın en büyük metro sistemlerinden birinin New York’ta yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Sunu, 22 hattan oluşan New York metrosunun 398 kilometre uzunluğunda bulunduğunu ve 469 istasyonu olduğunu anlattı.

Dünyadaki çeşitli kentlerin metrolarından örnekler veren Prof. Dr. Sunu, Londra’nın 300, Paris’in 200, Madrid’in ise 170 kilometre uzunluğunda metro hattına sahip bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Sunu, Türkiye’nin komşularına da dikkat çekerek, 600 bin nüfusa sahip Selanik’te bile yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda metro yer aldığını dile getirdi.

”İSTANBUL’DA SADECE 8 KİLOMETRE...”

İstanbul Metrosu’nun sadece 8 kilometre olduğunu ve verimli de çalıştırılamadığını kaydeden Prof. Dr. Sunu, tüm kentin metro ağlarıyla donatılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Sunu, tüm Türkiye’nin hem verimliliği, hem de ulaşım sorununu çözmesi için metroya yönelmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Nüfusu 500 bini geçen her kentte metro planlanmalı. Bursa, Adana, Mersin, Samsun, Kayseri, Konya, Gaziantep ve Erzurum gibi kentlerimizde, ulaşım sorununun çözümü için mutlaka metro yapılmalı” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/500-bin-kisinin-yasadigi-her-kentte-metro-olmali_2388.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ilk başta bir dünya kenti olan istanbul'u kurtaralım sonra 500 bin'i geçen kentlere yapılmasını isteyelim. ayrıca verdiğiniz selanik örneği ise tamamen avrupa birliğinin desteğiyle yapılmıştır. yunanistanın buna milyar dolarlar ayıracak gücü yoktur. Olimpiyatları organize ettiğinde devlette bütçe açığı oluşmuştur. new york örneğinde ise dünyanın jandarmalığına soyunan amerika bari yapsın değil mi? Dünyada 60 ülkede üssü olan bir ülkeyi örnek veriyorsunuz. Bombay metrosu 500 kilometredir, yani Hindistan daha gelişmiş mi oluyor bunu bir sorgulayın. Ayrıca bunun sebebi ibb değil, bu ülkede hizmet yapılmasını engelleyenlerdir. bence bunları bir düşünün, tabi ki Türkiye gerçeğiyle birlikte. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!