Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

535 Sorti Sonrası 34 Saatte Söndü

İzmir'in Menderes İlçesi Dereköy yakınlarında çıkan ve 800 hektarlık alanı kül eden orman yangını, 34 saat sonra söndürülebildi.

Hürriyet Gazetesi
535 Sorti Sonrası 34 Saatte Söndü

İzmir'in Menderes İlçesi Dereköy yakınlarında çıkan ve 800 hektarlık alanı kül eden orman yangını, 34 saat sonra söndürülebildi.

Geçen pazar günü saat 17:00’de yüksek gerilim hattındaki kıvılcımlardan çıkan ve şiddetli rüzgárında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına İzmir ve çevresindeki 11 ilden gelen 600 orman işçisi 67 arazöz, 17 dozerle yerden müdahale etti. Beş uçak ile beş helikopterin de havadan yaptığı müdahaleler sonrasında yangın, dün saat 03:00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, yangının daha geniş bir alana yayılmaması için özellikle helikopter pilotlarının havacılık kurallarındaki sınırın üzerine çıktıklarını söylediler. Yedek pilot sistemiyle özellikle helikopterin ikmal sırasında yere inmesiyle hazır bekleyen diğer ekibin uçtuğu, böylelikle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü öğrenildi. Yangında görev alan beş uçak ile beş helikopterin alevlere 535 sorti yapıp 1150 tonda su bıraktıkları açıklandı.

Tedbir için ekip bekliyor

İzmir Valisi Cahit Kıraç, yangını soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "800 hektarlık bir alanda etkili olduğunu tahmin ediyoruz. Yanan alanın bir kısmı makilik, bir kısmı da vasıfsız orman. Esas zararın belirlenmesi için çalışmalar ise devam ediyor" dedi. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise bazı ekiplerin yangının yeniden başlama olasılığına karşı bölgede bekletileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/535-sorti-sonrasi-34-saatte-sondu_62753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!