Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

560 Konut için İlk Günden 550 Başvuru

TOKİ’den verilen bilgiye göre, Karacaören mevkiinde bulunan konutlar için başvurular önceki gün başladı. Halk Bankası’nın aracılık edeceği satışlar için son başvuru tarihi 21 Kasım. İlk gün 555 kişinin başvurduğu konutlardan almaya hak kazanacaklar, 26 Kasım’da çekilecek kura ile belirlenecek.

Hürriyet ANKARA
560 Konut için İlk Günden 550 Başvuru

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), protokol yolunda yaptırdığı ve önceki gün satışa çıkarılan 560 sosyal konut için ilk gün 555 başvuru geldi. TOKİ’den verilen bilgiye göre, Karacaören mevkiinde bulunan konutlar için başvurular önceki gün başladı. Halk Bankası’nın aracılık edeceği satışlar için son başvuru tarihi 21 Kasım. İlk gün 555 kişinin başvurduğu konutlardan almaya hak kazanacaklar, 26 Kasım’da çekilecek kura ile belirlenecek.

Büyüklükleri brüt 93,4-95,4 metre kare arasında bulunan 2+1 odadan oluşan konutların fiyatları 48 bin 254 YTL ile 61 bin 861 YTL arasında değişiyor. Konut satışlarında 2 bin YTL başvuru bedeli alınıyor.

Şehit ailelerine kolaylık

Verilen bilgiye göre, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine genel kuraya girmeden ve başvuru bedeli yatırmadan konut alma hakkı tanınıyor. Bu kişilerin konutları, öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerine, üç adet kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

Diğer başvuru sahipleri için, 26 Kasım’da kura çekilecek. Hak sahipleri, konut bedellerini, peşin ödeyebileceği gibi, bedelin yüzde 10, 15 veya 25’ini peşin ödeyerek taksitli ödeme imkanlarından da yararlanabilecek. Konut bedelinin yüzde 10’unun peşin ödenmesi halinde 96 ay, yüzde 15’inin peşin ödenmesi halinde 108 ay, yüzde 25’inin peşin ödenmesi halinde 120 ay vade imkanı sağlanacak.

Başlangıç taksidi, ödenen peşinat oranına göre 301,5 YTL ile 579,95 YTL arasında değişiyor.

TOKİ’ye başvuru için gerekli olan koşullar

n Başvuruda bulunacak olan konut alıcı adaylarının, Ankara il sınırları içerisinde en az üç yıldır ikamet ediyor veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Bu kişilerin ayrıca, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, TOKİ’den konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları gerekiyor. Konutlar, sözleşme tarihinden itibaren 16 ayda hak sahiplerine teslim edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/560-konut-icin-ilk-gunden-550-basvuru_64468.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!