Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

6 Yıl Önce Yaptırılan Konut Tadilata Alındı

2014 yılında 8 milyon lira masraf edilerek sıfırdan yaptırılan Meclis Başkanlık Konutu, yeniden tadilata alındı.

yapi.com.tr
6 Yıl Önce Yaptırılan Konut Tadilata Alındı

Meclis Başkanlığı Konutu 6 yıl aradan sonra yeniden yenileniyor. Tadilatın israf olduğunu söyleyen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi “8 milyon liraya yaptırılan konutu beğenmediğiniz ve yeniden tadilat yaptırdığınız doğru mudur? Bu yapılacak masraf vicdanları yaralar.” dedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; TBMM Başkanlık Divanı'nın 2012 yılında aldığı kararla projeleri hazırlanan ve 2013 yılında inşaatına başlanan yeni TBMM Başkanlık Konutu 2014'de tamamlandı. Başbakanlık lağvedilince Çankaya'daki Başbakanlık konutu da boş kaldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çankaya Köşkü'ne komşu olan eski Başbakanlık konutuna taşındı. Şentop'un boşalttığı Meclis Başkanlık Konutu ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a tahsis edildi. 2014 yılında 8 milyon lira harcanarak sıfırdan yaptırılan konut, yeniden tadilata alındı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM'ye önerge vererek Fuat Oktay'a, “TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek döneminde 8 milyon liraya yaptırılan konutu beğenmediğiniz ve yeniden tadilat yaptırdığınız doğru mudur? Bu tadilatın tutarı nedir?” diye sordu. Hakverdi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, acı reçeteden bahsederek, krizin geldiği boyutu gözler önüne sermiştir. Bu reçete dar gelirli vatandaşa yazılacaktır. Kamudaki israf ise toplumun vicdanını yaralamaktadır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/6-yil-once-yaptirilan-konut-tadilata-alindi_182869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!