Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

7. Plan Değişikliği Yapılan Demir Kafes Alanında Bilirkişi Raporu

Yedinci kez plan değişikliği yapılan Demir Kafes alanı için açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kamu israfı tanzim edilene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını ifade etti.

yapi.com.tr
7. Plan Değişikliği Yapılan Demir Kafes Alanında Bilirkişi Raporu

Yapımı da sökümü kamu israfına yol açan, üst üste plan değişiklikleri yapılan Demir Kafes alanında, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davalar sonucu, bu planların yürütmesi 6 kez durduruldu. 7. kez plan değişikliği yapılan Demir Kafes alanına ilişkin bilirkişi raporu çıktı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Demir Kafes alanın 29096 ada 10 parsele ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğini (7. plan değişikliği) onaylayan 16.03.2018 tarih ve 458 sayılı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis kararının hukuka aykırı olması gerekçesiyle dava açmıştı.

Hukuka ve kamu yararına aykırı
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporunda yer alan “Rapor dava konusu plan değişikliği ile oluşturulan yeni planın çevresiyle kurduğu ilişkinin ve yapı yoğunluğunun irdelenmediği, yakın çevresindeki ulaşım-dolaşım sistemine, kentin bütününe ve zorunlu altyapı alanlarının dağılımına etkileri gibi zorunlu teknik çalışma ve değerlendirmelerinin yapılmadığı; hiçbir bilimsel ve çevresel teknik etüt çalışmaları yapılmadan parçacıl olarak ele alındığı, yasal standartlara uyulmayarak planlama mevzuatına aykırı olarak gerçekleştirildiği, şehircilik ilkeleri, kamu yararı ve planlama esasları ile bağdaşmayan nitelikler yaşadığı ifade edilmektedir. Dava konusu olan plan değişikliği kararının hukuka aykırı yapılaşmanın devamını sağlamaya yönelik olduğu ve durumun hukuk devleti hukuka saygılı olma ve mahkeme kararlarını uygulama zorunluluğu ile aykırı düştüğü vurgulanmaktadır” ifadelere dikkat çekti.

Candan,: “Demir Kafes’in hukuksuzluğuna, mahkeme her defasında yürütmeyi durdurma verdi. Ancak Melih Gökçek yargı kararlarını arkadan dolanmak için küçük değişikliklerle yeni plan yaparak inşaata devam etti. Biz de süreci titizlilikle takip ettik. 7. Plan değişikliği de iptal edilmelidir. Kamu israfı tanzim edilene kadar mücadeleyi bırakmayacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/7-plan-degisikligi-yapilan-demir-kafes-alaninda-bilirkisi-raporu_176280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!