Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

79'uncu İzmir Fuarı'nın Ana Teması Enerji Olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında bu sene 79'uncu kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) öncesi, Kültürpark'ta basın toplantısı düzenledi. 79. İEF'nin temasının bu yıl enerji olarak belirlendiğini belirten Kocaoğlu, fuar kapsamında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile

Yeni Asır Gazetesi
79'uncu İzmir Fuarı'nın Ana Teması Enerji Olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında bu sene 79'uncu kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) öncesi, Kültürpark'ta basın toplantısı düzenledi. 79. İEF'nin temasının bu yıl enerji olarak belirlendiğini belirten Kocaoğlu, fuar kapsamında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile ortaklaşa olarak Uluslararası Enerji Türk Zirvesi'nin gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu yıl fuarda, Gaziantep'in "onur konuğu il" olacağını söyleyen Kocaoğlu, 'onur konuğu ülke' uygulamasını ise değiştirdiklerini belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren 'partner ülke' uygulamasını yapacağız. Bu yılki fuara giriş ücretlerini öğrenci 1 TL, tam 2 TL olarak belirledik. Fuarın açılışı 27 Ağustos'ta Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda 18.30'da gerçekleştirilecek. Açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm parti liderlerini davet ettik. Bu sene fuarı 1 milyon 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.

İlk ürünler

İEF'yi ilk ürünlerin sergilendiği bir fuar konumuna getirmek amacıyla çalışma başlattıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Dünyada böyle fuarlar önem kazanıyor. Bu fonksiyonla İEF'de daha da başarılı olabiliriz. İzmir Fuarcılığı'nın gelişmesi, bugün içinde bulunduğumuz hollerde ancak bu kadar sürdürebiliyor. Yeni fuar alanı için düzenlediğimiz proje ihalesin sonuçlandı. 10 günlük yasal süreci içinde herhangi bir itiraz olmazsa haftaya perşembe ya da cuma en uygun teklifi veren firma ile sözleşme imzalayacağız" dedi. İEF'de 803'ü yerli, 249'u yabancı olmak üzere toplam bin 52 firma yer alacak. 79. İEF'ye, 55 ülkeden katılımcı bekleniyor. İEF'de bu yıl enerji, bilişim-iletişim, tekne-yat, yöresel ürünler, kitap, gıda, mobilya, otomotiv- ticari araçlar-iş makineleri ve satış alanı olmak üzere 9 bölüm oluşturuldu.

ETİKETLER: enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/79uncu-izmir-fuarinin-ana-temasi-enerji-olacak_82141.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!