Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

8 Yıldır Tamamlanamayan Rize Kültür Merkezi Yapılıyor

Yapımına 1997 yılında başlanan ve bugüne kadar 1.5 trilyon TL harcanmasına rağmen tamamlanamayan Rize Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması için çalışmalar yeniden başladı.

Zaman



apımına 1997 yılında başlanan ve bugüne kadar 1.5 trilyon TL harcanmasına rağmen tamamlanamayan Rize Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması için çalışmalar yeniden başladı.

Revize çalışmalarının iki ay devam edeceğini söyleyen Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 2006 yılının ilk çeyreğinde Kültür Merkezi’nin hayata geçeceğini söyledi.

Bakanlığın, inşaatın tamamlanması için Rize Valiliği ve İl Özel İdaresi’ne yetki verdiğini ifade eden Hocaoğlu, “Rize’nin kültür merkezine olan ihtiyacı apaçık ortadadır. İkmal ihalesinin yapılabilmesi, yaklaşık maliyet hesabı ile günümüz şartları ve uygulamada olan ilgili genelgeler doğrultusunda revize projeler yapıldıktan sonra ihale edilecektir. Bakanlığımız ve Bayındırlık Müdürlüğü teknik elemanları proje revize işlemlerini tamamladıktan sonra gerekli ihale işlemleri yapılacaktır. İhale işlemlerinin yapılabilmesi için Bakanlığımız tarafından gerekli yetki Rize Valiliğine verilmiş ve ödenek İl Özel İdare Müdürlüğü’ne çıkarılmıştır. Kültür Merkezi’nin önünde parasal engel kalmamıştır. Bu yıl ihalesi yapılıp yapımına başlanacak olan Kültür Merkezi’ni 2006 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi. Hocaoğlu, Kültür Merkezi’nde, otopark, sanat atölyeleri, sergi salonları, sanatçı lokalleri, kokteyl salonu, müzik stüdyosunun yanı sıra, 587 koltuk kapasiteli konferans salonu olacağını söyledi.

Öte yandan Kültür Merkezi önünde yer alan TEDAŞ’a ait elektrik trafosunun kaldırılması gerektiğini de ifade eden İsmail Hocaoğlu, TEDAŞ yetkililerinin trafonun Kültür Merkezi altına alınması için talepte bulunduklarını hatırlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/8-yildir-tamamlanamayan-rize-kultur-merkezi-yapiliyor_26767.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!