Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

81. İzmir Enternasyonal Fuarı Beklentileri Yükseltti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Ana temasını 'yaşamın her alanında tasarım' olarak belirlediğimiz bu yılki fuarımızda, başarı çıtasını biraz daha yukarılara taşımak istiyoruz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
81. İzmir Enternasyonal Fuarı Beklentileri Yükseltti

81. İzmir Enternasyonal Fuarı, Kültürpark Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle açıldı. Burada konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, 67 ülkenin katılım gösterdiği bu yılki fuarda geçmiş yılların çok üzerinde bir ticari hareketlilik beklediklerini söyledi.
     
Her kesimden ziyaretçi sayısını artıracak, birbirinden renkli etkinliklerle kültür sanat programlarıyla tiyatro ve sinema gösterimleriyle sergiler ve söyleşilerle konserlerle çok iddialı bir fuar programı hazırladıklarını belirten Kocaoğlu, ''Türkiye'de ilk kez bir organizasyona ortak katılım sağlayan partner ülkelerimiz Arjantin, Ekvador, Kolombiya, Küba, Meksika, Peru, Şili ve Venezuela'ya İzmir'den selamlarımızı yolluyoruz. Farklı din ve farklı mezheplerin yüzyıllardır barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı onur konuğu ilimiz Hatay'ın değerli yöneticilerine de İzmir halkı adına hoş geldiniz diyorum'' diye konuştu.

İzmir'in konumuyla halkının yaşantı biçimi ve Türkiye'nin demokrasi tarihi içindeki liderliğiyle çok özel bir kent olduğunu anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:
     
''İzmirlilerin görüşü ve onayı alınmadan gerçekleştirilmeye çalışılan 'oldu-bittilerin' kabul edilmesi düşünülemez. Bu nedenle merkezi ve yerel yönetimler arasındaki işbirliği ve uzlaşı örneklerinin Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin ortak yürüttüğü İZBAN ve körfez projelerinde olduğu gibi çoğaltılması en büyük dileğimizdir. Bizler, bu kentin temsilcileri olarak uzlaşmayı, katılımcılığı ve şeffaflığı kalkınmanın vazgeçilmezi olarak görüyoruz. Kentlerin merkeziyetçi ve otoriter yöntemler yerine, demokratik kurallarla yerinden yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz.''
    
Yeni fuar alanı
    
Kocaoğlu, kent ekonomisine çok ciddi bir ivme kazandıracak yeni fuar projesinin önündeki engel de kalktığında, İzmir'deki sıçramanın çok daha net bir şekilde hissedileceğini belirtti. Toplam 26 milyon liralık kamulaştırma ile 337 dönüm alan üzerinde tasarladıkları yeni fuar kompleksinde 365 gün fuar hedeflediklerini anlatan Aziz Kocaoğlu, ''İzmir'in yeni fuarında yaklaşık 80 bin metrekarelik sergi holleri, 25 bin metrekarelik sosyal donatı alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik özel görüşme odaları olacak. Sadece metrekare olarak değil, ekonomik potansiyel olarak da dünyanın en büyük fuarlarını burada yapacağız'' dedi.

81.İEF hakkında kısa notlar

Türkiye’nin en eski fuar organizasyonu olan ve 09 Eylül Pazar günü sona erecek olan İEF’nin bu yıl ana teması, ‘Yaşamın Her Alanında Tasarım’. Onur konuğu il Hatay, partner ülke ise Latin Amerika ülkeleri. Küba, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Ekvador, Peru, Şili ve Venezuela, Türkiye’de ilk kez bir organizasyona partner bölge olarak ortak katılım yapıyor. Fuara bu yıl 834’ü yerli, 256’sı yabancı olmak üzere toplam 1.090 firma katılıyor. Katılımcı il sayısı 37, ülke sayısı ise 64.

Katılımcı iller; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van.

Katılımcı ülkeler; Almanya, Arap Ligi Ülkeleri, Arjantin, Avusturlya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Burundi Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, , Cibuti Cumhuriyeti, Etiyopya, Ekvator, Filistin Ulusal Yönetimi, Fransa, Gabon Cumhuriyeti, Gambiya Cumhuriyeti, Gana, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Irak, İran, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kongo cumhuriyet, Kosova, Küba, Kuveyt, Lesotha Krallığı, L,ibya, Lüksemburg, Malta, Malavi, Malezya, Meksika, Mısır, Moğalistan, Namibya Cumhuriyet, Nijer Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Paraguay, Peru, Polonya, Romanya Cumhuriyeti, Ruanda, Rusya, Senegal, Sirilanka Cumhuriyeti, Şili, Tanzanya, Tataristan, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Venezuale, Vietnam, Yeni Zellanda, Yunanistan.

Fuar giriş ücretleri geçen yıl ile aynı. Tam 2 TL, öğrenci 1 TL olarak belirlendi. Girişlerde kentkart kullanılacak. Fuarın ana sponsoru Tansaş, basın sponsoru Anadolu Ajansı ve bilişim sponsoru Adres Gezgini.

Ünlü modacıların tişörtleri fuarda

Ünlü modacılar Özgür Masur ve Simay Bülbül 81. İEF için özel tişörtler tasarladı. Simay Bülbül’ün engellerin kanatlandığı dünya, Özgür Masur’un ise bedende yaşam bulan her insan, her zaman birilerine ihtiyaç duyar temasını işlediği tişörtler fuarda satışa sunulacak ve geliri ENGELSİZMİR 2013 Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi yararına aktarılacak.

Fuarda özel bölümler

81. İEF’de motosiklet ve bisiklet tutkunları için 4 No’lu Hol’de 30 firmanın katıldığı bir bölüm yer alacak. 1-B No’lu Hol’de bilişim ve iletişim özel bölümü yer alacak. TIR’la katılım yapacak firmalar için Road Show Area alanı oluşturuldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray TIR’ları İzmir Fuarı’nda yer alacak. Araçlarda taraftar ürünlerinin satışı yapılacak.

Otomobiller yine gözde

Ağır tonajlı, hafif ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren 18 firma yeni ürünlerini sergileyecek.

30 farklı etkinlik

2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday Hatay Medeniyetler Korusu 31 Ağustos 2012 Cuma günü saat 21.30’da.
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Suavi sahne alacak. Tansaş sponsorluğunda düzenlenecek konserlerde Murat Boz, Gökçe ve Göksel gibi ünlü isimler İzmir’de sahne alacak. İEF Mini Rock konserleri Fuar 3 No’lu Hol önünde gençlerin ilgisini çekecekken çocuklar içinse “Tansaş Çocuk Dünyası” Fuar Çocuk Kulübü ve Tansaş Çocuk Tiyatrosu ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Ünlü modacı Özgür Masur ve Simay Bülbül imza günü ve söyleşisi 1 Eylül Cumartesi saat 19.30’da gerçekleşecek. Ayrıca her yıl açılan “Yöresel Lezzetler Festivali”, “özgür mikrofon söyleşileri”, “gençler için film atölyesi” bu sene de büyük ilgi çekecek. Fuar kapsamında, “Ölü Kadınlar Şarkısı” ve “Evlilikte Uzatmalar” isimli tiyatro gösterimleri düzenlenecek. Ayrıca Fuar’ın değişmez bölümlerinden olan “Sinema Burada” Festivali ünlü sanatçı konuklarının katılımıyla 5-9 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat’ta gerçekleştirilecek.
18. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında çok sayıda ülkenin sanatçılarının katılımıyla çeşitli sergiler açılacak. Sergi, fuar sonuna kadar 3 No’lu holde açık kalacak. Yine sanat kapsamında ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan “5199” başlıklı sergisi ile “Doğaya Özen Göster”, “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı”, ressam Hasan Rastgeldi’nin yaptığı resimlerden oluşan “Yazının Rengi” ile Mina Berksan’ın fosil sergisi de Fuar ziyaretçileriyle buluşacak.
Fuar’ın değişmeyen bir başka bölümü olan “Kuantum düşünce ve yaşam merkezi” seminerleri de ünlü yaşam koçlarının katılımıyla düzenlenecek. Volkan Severcanla tiyatro oyunculuğu workshop’u ve Leman Kültür çizerleriyle söyleşiler de yine büyük ilgi çekecek.
İzmir Sanat’ta 5 – 9 Eylül tarihlerinde “Serbest Kürsü” gerçekleşirken, “Sokak’ta Müzik Var”, “Sokakta Dans Var” ve “81. İEF Mini Sokak Gösterileri” de fuar süresince yoğun katılımla düzenlenecek.
Ulusal Karikatür Yarışması, Fotomaroton Yarışması, “Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar Sergisi”, Klasik, Spor Otomobil Sergisi, “İzmir Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” ile Grafizm Grafitti Yarışması da Fuar kapsamında gerçekleşecek önemli etkinlikler arasında yerini alacak.

Geçen yıl 1083 firma

Geçtiğimiz yıl ‘Çevre ve Çevre Teknolojileri’ temasıyla hazırlanan 80. İEF’ye 827 yerli, 256 yabancı olmak üzere toplam 1083 firma katılmış, fuarı 1 milyon 511 bin 258 kişi ziyaret etmişti.

ETİKETLER: ekonomi kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/81-izmir-enternasyonal-fuari-beklentileri-yukseltti_100235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!