Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

83 Müze Ücretsiz Gezilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 45 ildeki 83 müze ve ören yeri ücretsiz gezilecek. Bakanlık, bugün başlayacak uygulamayla yerli ve yabancı turistlerin müze ve ören yerlerine ilgisini artırmayı, tarihî, arkeolojik ve kültürel değerleri tanıtmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Ücretsiz gezilecek müze ve ören yerleri tespit

Zaman Gazetesi
83 Müze Ücretsiz Gezilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 45 ildeki 83 müze ve ören yeri ücretsiz gezilecek. Bakanlık, bugün başlayacak uygulamayla yerli ve yabancı turistlerin müze ve ören yerlerine ilgisini artırmayı, tarihî, arkeolojik ve kültürel değerleri tanıtmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Ücretsiz gezilecek müze ve ören yerleri tespit edilirken sayıları yüksek olmayanlar tercih edildi. Ücretsiz müzeler arasında çok gezilen hiçbir müze bulunmuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan kararın söz konusu müze ve ören yerlerine olan ziyaret taleplerini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yerli ziyaretçilerin müzeleri kolaylıkla ziyaret edebilmelerine imkân sağlamak için daha önce de Müzekart projesini uygulamaya geçirmişti. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle gerçekleştirilen projede 20 milyon liraya Müzekart alan herkes, Türkiye'deki 300'ü aşkın müze ve ören yerini bir yıl boyunca 20 YTL karşılığında dilediği kadar gezebiliyor.

Ücretsiz gezilecek müzelerden bazıları

Adana Etnografya Müzesi, Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Bitlis Ahlat Müzesi, Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi, Çorum Boğazköy Müzesi, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Erzurum Arkeoloji Müzesi, Eskişehir Yunus Emre Müzesi, Kahramanmaraş Müzesi, Kars Müzesi, Konya Nasrettin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kütahya Çini Müzesi, Malatya Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Ürgüp Müzesi, Nevşehir Müzesi, Hacı Bektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Uşak Arkeoloji Müzesi, Van Müzesi, Yozgat Arkeoloji Müzesi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/83-muze-ucretsiz-gezilecek_70643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!