Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

86 Milyar Liraya Fabrika 3 Milyar Liraya Han Odası

TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) bünyesine kattığı bankaların 261 gayrimenkulünü daha satışa çıkarıyor. Turyap aracılığıyla açık teklif a

Hürriyet



b>TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) bünyesine kattığı bankaların 261 gayrimenkulünü daha satışa çıkarıyor.
Turyap aracılığıyla açık teklif alma yönetimiyle satışa çıkarılacak gayrimenkuller arasında halen pekçok bankanın kiracı olduğu binaların yanı sıra fabrikalar, villalar, tarlalar yer alıyor.

Turyap'ın 22 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirceği müzayedede TMSF'ye ait olanlar; 34'ü İstanbul'da olmak üzere 79 işyerinden, 54'ü İstanbul'da olmak üzere 95 konuttan ve 3'ü İstanbul'da olmak üzere 37 arsadan oluşuyor. Toplam 211 adetlik bu gayrimenkullerin muhammen bedelleri 400 milyar liranın altında.

HAN ODALARI

Bu müzayedenin en düşük fiyatlı parçalarından biri Eminönü'nde Sururi İşhanı'nda 5 metrekarelik dükkan. 3 milyar lira muhammen bedelle satışa sunulan bu dükkanın yanı sıra Eminönü'nde 15-20 milyar liraya başka dükkanlar da bulunuyor. Müzayedenin bir diğer ilginç parçası da Silivri'deki 86 milyar liraya satışa sunulan fabrika. 4 bin 200 metrekarelik olan üzerine kurulu prefabrik fabrika için Turyap yetkilileri ‘‘86 milyar liraya fabrikatör olmak mümkün’’ yorumunu yaparken, buraya lginin de çok olduğunu belirttiler.

Fon'un satışa çıkardığı 50 adetlik özel gruptaki gayrimenkullerin muhammen bedelleri ise 400 milyar liradan başlayıp trilyonlara ulaşıyor. Bunların arasında eskiden Erol Aksoy'a ait olan Sarıyer'de henüz tamamlanmamış bir bina da bulunuyor. Boğaz manzaralı bu gayrimenkul 1.8 trilyon lira muhammen bedelle satışa çıkıyor.Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında en pahalı parçayı 4 trilyon 975 milyar liralık muhammen bedelle İstanbul Yaşamkent'teki temeli atılmış 480 adet daire oluşturuyor. Bunu İstanbul Eyüp'teki eski Simtel Fabrikası 4 trilyon 950 bedeliyle izliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/86-milyar-liraya-fabrika-3-milyar-liraya-han-odasi_4051.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!