Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9 Höyükte Kazı Çalışması Tamamlandı

Diyarbakır Müze Müdürü Mehmet Bilici, yaptığı açıklamada, Bismil'de 9 höyükte kazı ve değerlendirme yapan ekiplerin bu yılki çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Zaman Gazetesi



SPAN lang=EN> Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki Ilısu Barajı'nın altında kalacak höyüklerdeki kurtarma kazılarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Diyarbakır Müze Müdürü Mehmet Bilici, yaptığı açıklamada, Bismil'de 9 höyükte kazı ve değerlendirme yapan ekiplerin bu yılki çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi. İlçede bu yıl 5'i yerli, 4'ü yabancı toplam 9 ekibin çalışma yürüttüğünü belirten Bilici, ekiplerden bir kısmının çalışmalarını geçen ay tamamladığını, son olarak da Japon ekibin Aşağı Salat'taki kazıyı bitirdiğini söyledi. Kazılardan çok sayıda envanterlik eser çıkarıldığını kaydeden Bilici, eserlerin müzeye teslim edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Hasankeyf'in yanı sıra Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki bazı höyüklerdeki tarihi kültür varlıklarının kurtarılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, ODTÜ ve DSİ arasında protokol imzalanmış, 2000 yılında kazılara başlanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/9-hoyukte-kazi-calismasi-tamamlandi_63640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!