Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

93 Müzeden 11’inin Güvenliği ’Müzelik’

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 93 müzeden 11’inde güvenlik sistemi yok. Güvenlik sistemi bulunan 78 müzeden 63’ündeki sistem ise yeni revizyondan geçti.

Hürriyet Gazetesi
93 Müzeden 11’inin Güvenliği ’Müzelik’

b>Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 93 müzeden 11’inde güvenlik sistemi yok. Güvenlik sistemi bulunan 78 müzeden 63’ündeki sistem ise yeni revizyondan geçti.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 93 müzeden 11’inde güvenlik sisteminin bulunmadığını söyledi. Düzgün, göreve geldikleri sırada 31 müzenin kapalı olduğunu, bu müzelerden 26’sını açtıklarını söyledi ve "Bakanlığa bağlı 93 müze var. Bunların 78’inde kameralı güvenlik sistemi bulunuyor. Ancak 78 müzenin 63’ünün güvenlik sisteminde revizyona ihtiyaç vardı. Biz 2005 yılında 23’ünün revizyonunu gerçekleştirdik" diye konuştu.

Düzgün, revizyonu gerçekleşen müzeler arasında çalınan Karun Hazineleri’nin bulunduğu Uşak Müzesi’nin de bulunduğuna işaret ederken, hiç güvenlik sistemi bulunmayan 4 müzeye de yeni güvenlik sistemi yerleştirdiklerini anlattı. 2006 yılının ilk 5 ayında müzelere 91 güvenlik elemanı ve bekçi, 80 sanat tarihçisi ve arkeolog alındığını kaydeden Düzgün, önümüzdeki günlerde yaklaşık 70 müzeye güvenlik ve temizlik elemanı alınması yönünde çalışmaların bulunduğunu dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/93-muzeden-11inin-guvenligi-muzelik_46272.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!