Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Göçün Yarattığı Gettolar

AB Göç Bekliyor

Merkezi Essen'de bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin (TAM) düzenlediği, Avrupa Birliği'nin artan göçmen gereksinimi ve göç tartışmalarının ele al

Yapı Dergisi/237



erkezi Essen'de bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin (TAM) düzenlediği, Avrupa Birliği'nin artan göçmen gereksinimi ve göç tartışmalarının ele alındığı toplantıda, Türkiye'nin bozulan ekonomisi nedeniyle AB'ye tam üyeliğinin zorlaştığı belirtildi. TAM Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, "1963 Ankara Anlaşması'na dayanarak, Türk yurttaşlarına
1 Aralık 1986 tarihinden itibaren Avrupa'da serbest dolaşım hakkı tanınması gerekirdi, tanınmadı. Türkiye bu konuda atak davranmalı, hakkını aramalı. Özellikle de Dışişleri ve Çalışma Bakanlıklarının çaba göstermesi gerekir" dedi.
AB'nin yeni göçmenler konusunda rapor hazırladığını anımsatan Şen, yeni göçmen kabullerinde Türkiye'nin şanslı olmadığını da vurguladı.
Faruk Şen'in verdiği bilgilere göre İspanya
1 milyon 200 bin, Portekiz 550 bin, Yunanistan ise 100 bin göçmen almak durumunda. Almanya 2002'den itibaren her yıl resmi olarak 50 bin göçmen alacak.
Ancak Şen, başta Almanya olmak üzere AB'nin göçmen gereksinimini Türkiye'ye öncelik vererek karşılamak istemediğine, hazırlanmakta olan yeni göçmen yasalarına göre Türkiye dışındaki 12 aday ülkenin Türkiye'ye göre öncelikli konumda olduğuna dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ab-goc-bekliyor_115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!