Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Acaristanbul'a 'Ön İzin' Yetti

Acaristanbul projesi için 2003'te alınan ön izni iptal eden Orman Bakanlığı'nın, İsmet Acar'ın Ocak 2007'de yaptığı yeni izin talebine ilişkin ret kararı mahkemeden döndü.

Yeni Şafak Gazetesi
Acaristanbul'a 'Ön İzin' Yetti

br/> Acaristanbul projesi için 2003'te alınan ön izni iptal eden Orman Bakanlığı'nın, İsmet Acar'ın Ocak 2007'de yaptığı yeni izin talebine ilişkin ret kararı mahkemeden döndü.

Bölge İdare Mahkemesi, İsmet Acar'ın açtığı dava sonucunda bakanlığın uygulamasına karşı yürütmeyi durdurma kararı alırken daha önce alınan ön iznin geçerli olduğu yönünde karar verdi.

Acar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Acaristanbul ile ilgili 'Kesin İzin' alabilmek için Orman Bakanlığı'na müracaat etmiş, ancak bu talep reddedilmişti. İsmet Acar, bunun üzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması için dava açmıştı.

Dava dilekçesini inceleyen 4. İdare Mahkemesi, 'Kesin İzin' verilmeyen Serdaroğlu Ormanı ile ilgili Acar İnşaat A.Ş.'nin 2001'de ön izin talebinde bulunduğuna dikkat çekti. Mahkeme kararında, “Kabul edilen bu talep doğrultusunda 1/5000 ölçekli harita hazırlanarak ağaç ve röleve planı yapılmış. Plan Orman İdaresi ve Orman Mühendisleri Odası'nca da onaylanmıştır” dedi. Mahkeme, davacı şirketin, istenen şartları yerine getirerek aldığı 'ön iznin' yasada öngörülen izin olduğunu, bunun dışında bir izin almaya gerek olmadığını belirtti.

Yasada, 'Ön İzin' verme yetkisinin bakanlıkta olduğuna da değinen mahkeme, “Yönetmelik hükmüne uygun olarak işlemin Orman Genel Müdürlüğü'nce tahsis edildiği görülmektedir” diyerek, uygulamada yetki yanlışlığı olduğu kararına vardı.

Acar'ın istediği karar çıktı
Kararın sonuç bölümünde, “Orman Genel Müdürlüğü'nün konu ve yetki unsuru yönünden hukuka aykırı davrandığına hükmeden mahkeme, 'Kesin İznin' verilmemesi durumunda, “davacının telafisi güç zararına neden olabileceği ve işlemin teminat altına alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasını” istedi. Alınan bu karar ilgili birimlere gönderilirken, İsmet Acar ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında nasıl bir gelişme olacağı merakla bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/acaristanbula-on-izin-yetti_55493.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!