Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Acarkent'te Son Durum

Molla Saip Ormanı 1995 yılında sit ilan edildi. Sit kararından sonra ruhsatların yenilenmesi ve yeni ruhsatların verilmesi mümkün değildi. Buna karşın bölgede yapılaşmalara devam edildi.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Molla Saip Ormanı'nda yapılan Acarkent planları 1987 yılında onaylanarak yürürlüğe girdi. 1993 yılında Beykoz Belediyesi'nin talebi üzerine Mimarlar Odası bölgede bir çalışma yaptı. Acarkent'e izin veren planlama sürecinin yasalara aykırı olarak yapıldığı, plan onama süreçlerine uyulmadığı, hatta onaylanan plana dahi uyulmadığı yönünde değerlendirmelerden oluşan rapor belediyeye ve diğer ilgili kurumlara sunuldu.

Buna karşın 1993 yılında ruhsatlar yenilendi ve yapılaşma sürdü. İlk ruhsat 1987'de verilmişti. Ruhsatlar 5 yılda bir yenileniyor.

Yine 1993 yılında 2 gökdelenin de ruhsata eklendiği görüldü. Molla Saip Ormanı 1995 yılında sit ilan edildi. Sit kararından sonra ruhsatların yenilenmesi ve yeni ruhsatların verilmesi mümkün değildi. Buna karşın bölgede yapılaşmalara devam edildi.

Sit kararı ile daha önce ruhsata bağlanmış olan iki gökdelenin ruhsatı geçersiz hale geldi. Fakat ruhsatlar yenilendi.

Oda, 2003 yılında yeniden ruhsatların yenilenmesi gündeme gelince gökdelenlerin ruhsatının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için dava açtı. Dava yerel idare mahkemesi tarafından mimarlar Odasının konuyla direkt ilişkisi olmaması gerekçe gösterilerek kabul edilmedi.

Yüksek mahkemeye başvuruldu ve burada yerel mahkemenin aldığı karar reddedildi. Yüksek yargının kararından sonra yargılama süreci başladı ve devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/acarkentte-son-durum_50199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!