Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Accor'dan Ekonomik Otel

Dünya otel devlerinden Accor, Türkiye'de geceliği 30-90 dolar arasında değişen ekonomik oteller işletecek. İlk iki otel Novotel ve İbis, Zeytinburnu s

radikal
Accor'dan Ekonomik Otel

ünya otel devlerinden Accor, Türkiye'de geceliği 30-90 dolar arasında değişen ekonomik oteller işletecek. İlk iki otel Novotel ve İbis, Zeytinburnu sahil yolunda 2006 yılında açılacak.

Akfen ve Yüksel'in yüzde 50-50 ortak olduğu Aksel İstanbul-Zeytinburnu'nda iki otel yapacak. İşletmesi 2006 yılında otel işletmeciliği alanında dünya devi Accor Grubu'na devredilecek 424 yatak kapasiteli ve dört yıldıza sahip Novotel ile 456 yatak kapasiteli üç yıldızlı İbis Otel 25 milyon avroya malolacak.

Ataköy Turizm Bölgesi kapsamında olan her iki otel AB yolundaki Türkiye için prestij yatırımı olarak kabul ediliyor. Otellerin tanıtım resepsiyonuna Turizm Bakanı Erkan Mumcu, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Baş, Fransız Büyükelçisi Paul Paudade, İstanbul Fransız Konsolosu Jean Christophe Peaucelle, Fransız Accor Grubu'nun kurucu başkanı Gerard Pelisson, Aksel Başkanı Mehmet Sert, Aksel Başkanı Hamdi Akın ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.
Beş yıldır dünya devi Accor'u İstanbul'da yatırım yapmak için ikna etmeye çalıştıklarını belirten Turizm Bakanı Erkan Mumcu, "Kısmet bugüneymiş. Bu yatırım kendisinden ibaret değil. Accor'un 50 otel hedefleri var. Türkiye bir turizm ülkesi olarak başarı ve üstünlüğünü dünyaya kabul ettirdi. Artık bugün turizm yatırımcıları ve operatörleri ortak kampanya tekliflerini yüzde 50 bütçeyi kendileri ödemek üzere bize teklif eder oldu" dedi. Mumcu, "Türkiye çokuluslu şirketlerin bilançolarının kâr hanelerinde yer alıyor. Ülkenin turizm geliri 17.5 milyar dolara yükseldi. 2005'te 20 milyar dolar, daha sonra 30, 40 milyar dolar. Çok yakında 60 milyar dolara geleceğiz. Yeryüzünde üç önemli sektör var" diye konuştu.

Mumcu, şunları söyledi: "Türkiye'ye 40 yılın birikimi geliyor. Bugüne kadar söylediklerim hep gerçek oldu. Adeta doğruyu söylediğim için suçlu oldum. Göreceksiniz beş, altı yılda tesislerin sayısı 50 olacak. Kâr kokusu tatlıdır. Herkesi çeker. Elazığ, Maraş, Urfa, Çankırı'da yatırımlar göreceğiz."

2 bin kişiye iş
Türkiye'ye derin bir sevgiyle bağlı olduğunu belirten Accor Group CEO'su Gerard Pelisson, "Bugüne kadar 4 bin temel attık. Elbette hepsinde ben bulunmuyorum. Ama ben en çok gelecek vaat eden yatırımları takip ediyor ve hazır bulunuyorum. AB'ye en yakın zamanda gireceğine inandığımız Türkiye'nin turizmdeki hamlesi bizim için önemli. İstanbul ve Türkiye'ye büyük önem veriyoruz. 440 odalı bu tesis Dünya Bankası normlarına göre 2 bin kişiye iş olanağı sağlayacak. Bu yatırımın aynı zamanda iki ülke arasındaki dostluğu da geliştireceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Avrupa'da Lizbon'dan Sofya'ya kadar bine yakın ekonomik sınıf otel olmasına rağmen Türkiye'de bu rakamın çok düşük olduğunu belirten Hamdi Akın, şöyle konuştu: "Üç yıldızlı otel konseptini Türkiye'ye getirmek niyetindeyiz. Türkiye'nin her yerine Accor markası ile 30-90 dolar arasında kaliteli hizmet veren oteller zinciri kuracağımız için mutluyuz " Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, yatırımı isabetli bulduğunu belirtirken, "Zeytinburnu deri, tekstil ve gıdadan sonra turizmde de önemli bir merkez olacak. Burada kurulacak otellerde Karadeniz Havzası'ndan gelen turistler ağırlanacak. Accor bu vesile ile Eski Sovyetler Birliği'ne açılmış oldu" bilgisini verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/accordan-ekonomik-otel_20951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!