Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Acıpayam’da Köylüler HES’e Karşı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Dalaman Çayı üzerinde yapılmak istenen Karaismailler Regülatörü ve HES projesine karşı köylüler dava açma hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Acıpayam’da Köylüler HES’e Karşı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Dalaman Çayı üzerinde yapılmak istenen HES projesi için aralık ayında ‘ÇED olumlu’ kararı verilmişti. Cohen Enerji Grup A.Ş tarafından yapılmak istenen Karaismailler Regülatörü ve HES projesine karşı köylüler dava açma hazırlığında.

Evrensel’den Hilmi Mıynat’ın haberine göre; Büyük Menderes İnisiyatifi, HES projesinden etkilenecek olan Alcı mahallesinde halk toplantısı yaparak HES’lere ve dava süreçlerine ilişkin bilgilendirme yaptı. Yapılan konuşmalarda, şirketin Dalaman suyunu 49 yıllığına kiralayacağı ve uzatma hakkı olacağına dikkat çekilirken tarımsal sulamanın zarar göreceğine dikkat çekildi. Ayrıca köylülerin kamulaştırma ile köyden çıkarılacağı ve köylerin sular altında kalacağı belirtildi.

Büyük Menderes İnisiyatifi’nden Mustafa Çallıca, HES’in vereceği zararlara ilişkin bilgiler paylaşarak ‘Anayasada’dan aldığımız görev ve sorumluluk bilinciyle mücadele edeceğiz” dedi. İnşaat Mühendisi Arif Çetinkaya da HES projesinin detaylarına ilişkin konuşarak, “Yapının yıllık kazancı 176 milyon TL olacak. Maliyeti ise 495 milyon 500 bin lira. 3 yıl gibi bir sürede kendini amorti edecek, vatandaşa ne kadar faydalı olacak? Birilerine faydalı ama vatandaşa ne kadar faydalı artık siz değerlendirirsiniz” dedi.

Avukat Egecan Ormancı da dava süreçlerine ilişkin konuştu. Davanın iki aşamalı olacağını anlatan Ormancı şöyle konuştu; “Öncelikle ÇED raporu, ikincisi kamulaştırma. ÇED raporu süreci başlıyor. Genelde maalesef olumlu karar veriliyor. Olumsuz verilseydi zaten, bu baraj konusu hiç gündeme gelmeyecekti. Bizim yapmamız gereken ayın 19’una kadar bir dava açmak. Bir de bunun ikinci boyutu var. Bu ÇED sürecinden sonra genelde Cumhurbaşkanlığı kararıyla oluyor bu, kamulaştırma süreci. Kamulaştırma da projede net değil. 13 metreyse 250 dönüm, 23 metreyse daha büyük. Bütün bu toprakların elinizden alınması riski var.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/acipayamda-koyluler-hese-karsi_201238.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!