Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adalar Müzesi'ne Sergi Kalkıyor!

Yıllardır, akıllarda, dillerde olan Adalar Müzesi, Temmuz 2010'da yüzünü gösterecek. Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı... Herkes hummalı bir çalışmanın içinde. Müze rüyası gerçekleşmeden önce Adalarda açılacak 'Adalar Müzesi'ne Doğru' adlı sergi,

Zaman Gazetesi
Adalar Müzesi'ne Sergi Kalkıyor!

En nihayetinde gerçekleşiyor. Yıllardır, akıllarda, dillerde olan Adalar Müzesi, Temmuz 2010'da yüzünü gösterecek. Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı... Herkes hummalı bir çalışmanın içinde. Müze rüyası gerçekleşmeden önce Adalarda açılacak 'Adalar Müzesi'ne Doğru' adlı sergi, böyle bir mekanın ne kadar gerekli olduğunu anlatmaya çalışacak.

8 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00'da Büyükada İskele Meydanı'nda açılacak açık hava sergisi için dilerseniz şimdiden bir vapur hayali kurun. Sergi her ne kadar 13 Eylül'e dek sürecek olsa da Orhan Veli'nin sesine kulak verince gitme isteğiniz biraz kamçılanabilir: "Gün olur, alır başımı giderim/ Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda/ Şu ada senin, bu ada benim."

Açıkhava sergisi, ağırlıklı olarak Büyükada iskele meydanında ve diğer adaların iskelelerinde toplam 40 panoda yer alacak. Sergide 'Anlatılan Bizim Hikâyemizdir', 'Anılar Yok Olmasın', 'Paylaşılan Geleceğe Aktarılsın' gibi cümleler panolarda çeşitli dillerde aktarılacak. Adaların geçmişinden, yapıların tarihinden fotoğraflar, sanat eserleri gösterilecek. Bu sergi bir anlamda müzeye konulmak üzere, kıyıda köşede kalmış, Adalarla ilgili her türlü nesnenin toplanması için davetiye aslında. Adalar Müzesi tamamlandığı takdirde, İstanbul'un ilk kent müzesi olacak. Müze, Adalıların hayatında önemli bir yeri olan eski Büyükada İlkokulu, diğer adı ile Taş Mektep binasında kurulacak. İskenderiye Patriği Sofronios'un evi olan bina, 1922 yılından itibaren okul olarak kullanılmaya başlandı. İlk adı Köprülü Mehmet Paşa Numune Mektebi olan okulun adı daha sonra Büyükada İlkokulu olarak değiştirildi. 1967 yılına kadar bu adla hizmet vermeye devam etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalar-muzesine-sergi-kalkiyor_71218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!