Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adalar’da Atlı Faytonlar Tarihe Karışıyor

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Türkiye'nin kanayan yarası "Atlı faytonlar" için resmen harekete geçti. Gül "Adalarımız yeni bir ulaşım sistemine geçecek. Ekim'de başlıyoruz." dedi.

yapi.com.tr
Adalar’da Atlı Faytonlar Tarihe Karışıyor

Ağustos ayında gerçekleştirilen; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi’nin işbirliğiyle Adalar’daki ulaşım sorunlarının ele alınarak yol haritasının belirlendiği Ulaşım Çalıştayı meyvelerini vermeye başladı.

Sözcü'den Fatma Vurgun’un haberine göre; Adalar’da Ekim ayından itibaren atlı faytonlar kademeli olarak azaltılacak. Yerine de elektrikli araçların kullanılmasına başlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül “Adalarımız yeni bir ulaşım sistemine geçecek. Ekim’de başlıyoruz.” dedi.

Adalar’da atlı faytonlardan elektrikli araçlara geçişin kademeli olacağı, faytoncuların da bu elektrikli araçlarla hizmet vereceği öğrenildi.

Ağustos ayındaki çalıştayda projenin ipuçlarını veren Başkan Gül “Bu sorun çözülecek. Fayton şuan yasal bir taşıma aracı. Bu konuyu faytoncuların, halkın, STK'ların ve belediyenin de içinde olduğu bir şekilde en uygun şekilde çözüm bulacağız. Bu konu hayvanlara eziyet açısından da tartışılıyor. Bizim asla böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değildir. Hayvanlara eziyet edilmediği, ezilmeyeceği bir dünyada yaşamak istiyoruz. Bu konu da erteleyici değiliz. İnsana eziyet edilmediği gibi hayvana da eziyet edilemez” demişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalarda-atli-faytonlar-tarihe-karisiyor_175031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!