Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kadıköy'de "Atlı Fayton" Eylemi

Kadıköy'de toplanan "Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu" adlı bir grup, atlı faytonlara karşı "Gerçeklik Küpü" eylemi yaptı.

yapi.com.tr
1 Kadıköy'de "Atlı Fayton" Eylemi

Kadıköy Meydanı'nda saat 19.00'da toplanan yüzleri maskeli grup, ellerinde; dizüstü bilgisayar, tablet ve "Atlı fayton kaldırılsın" yazılı yaralı atların olduğu fotoğraflar tutarak, "Gerçeklik Küpü" dedikleri eylemi gerçekleştirdi. Atlı faytonlara karşı iki saat süren eylem yapan grup, çeşitli sloganlar attı.

DHA'da yer alan habere göre; topluluk adına basın açıklaması yapan Zülal Kalkandelen, toplanmalarının amacının atlı faytonlarda acı içinde can veren atların seslerini duyurmak olduğunu ifade etti.

Kalkandelen, "Asfalt yollarda ve kavurucu sıcakta dur durak bilmeden koşturuldukları için ayakları kanayan, kış olunca öylece bir kenara bırakılan ve çöplerde yiyecek arayan, acısı ve çaresizliği yorgun gözlerine yansıyan, bir parça ot ve birkaç yudum su ile idare etmesini öğrenmek zorunda kalan, turizm ve nostaljinin köleleri atların, sırtlarında şaklayan kamçıdan kurtulmaları için, vicdana sağduyuya ve adalete sığmayan bu kanlı sektörün çarklarının durması için, Adalar'da, Türkiye'nin diğer illerinde ve yeryüzünün herhangi bir noktasında kullanılan atlı faytonların kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoyde-atli-fayton-eylemi_173346.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Tabii ki kaldırılmalı! Hayvanlar bizim malımız değil. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!