Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adalar’daki Fayton ve Atları İBB Satın Alıyor

Adalar’daki atlı fayton krizinde yeni gelişme... İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde; 277 adet tescilli fayton plakasının 250 bin TL bedelle, atların tanesinin de 4 bin TL bedelle satın alınması için teklif hazırlandı.

yapi.com.tr
Adalar’daki Fayton ve Atları İBB Satın Alıyor

Geçen yıl aralık ayında Adalar’daki yüzlerce atın yakalandıkları ruam hastalığı sonrası itlaf edilmesiyle büyüyen fayton krizinde çözüme yaklaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde aylardır tartışılan fayton taşımacılığı konusuyla ilgili radikal bir karar alınması bekleniyor.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün hazırladığı Adalar'da taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınmasına ilişkin teklif; Hukuk-Plan ve Bütçe-Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri komisyonları tarafından incelenerek rapor haline getirildi. Raporda faytonlar nedeniyle her yıl ortalama 400 atın öldüğü ve atların 20-25 yıl olan ömrünün iki yıla kadar düştüğü belirtildi.

İl Trafik Komisyonu kararı uyarınca Adalar Belediyesi tarafından tescil edilmiş taşımacılık faaliyetlerinde kullanılan araçlarıyla birlikte toplam 277 adet tescilli fayton plakasının 250 bin TL bedelle İBB Toplu Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü tarafından satın alınmasına karar verildi.

Atların adedinin 4 bin TL bedelle Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından satın alınması ve ulaşım hizmetinin UKOME tarafından belirlenecek sayıdaki elektrikli araçla yapılması için karar alınmak üzere İBB Meclisi'ne havale edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalardaki-fayton-ve-atlari-ibb-satin-aliyor_177143.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!