Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adana Merkez Parkı Hem Park Hem Bitki Koleksiyonu Olacak

Adana’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında yapımına geçen yıl başlanan Merkez Park, 400 bini aşkın 67 tür ağaç ve çalı, 40 t

Zaman
2


b>Adana’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında yapımına geçen yıl başlanan Merkez Park, 400 bini aşkın 67 tür ağaç ve çalı, 40 tür kaktüs, yer örtücü ve aromatik kokulu bitki ile ilin ‘’Açık Hava Bitki Koleksiyonu’’ konumunda olacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yaptığı açıklamada, 303 bin 993 metrekare genişliğindeki parkın Seyhan Nehri kıyı bandında uzanan sahili ile yeşil alanın yanı sıra suyun görsel etkisiyle buluşmasına olanak tanıdığını söyledi.

Durak, asma köprü ile Seyhan ve Yüreğir ilçelerine hizmet verecek parkın, Yüreğir bölümünde spor aktivitelerinin mevcut olduğunu belirtti.

Başkan Durak, Seyhan kısmındaki 195 bin metrekare yeşil alan kapasiteli parkta 67 türden 28 bin 378 ağaç ve yeşil çalı, 25 tür kaktüs ve yer örtücü bitkiden 379 bin 724, 15 tür aromatik kokulu bitkiden ise 50 bin adet kullanıldığını ifade etti. Başkan Aytaç Durak, kullanılan bitkiler arasında İtalya’dan getirilen, değişik hayvan figürleri verilmiş bitkilerin de yer aldığını ifade etti. Parkın, Çukurova yöresine uygun bitki çeşitliliğiyle ‘’Bitki Koleksiyonu’’ niteliğinde planlandığını anlatan Durak, proje kapsamında parkta 12 adet havuz yapılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 22 bin metrekarelik çocuk oyun alanında 0–16 yaş ve engelliler dahil çocukların bedensel ve zihinsel gelişmelerine olanak sağlayan oyun elemanlarına yer verildiğini ifade ederek, her yaş grubu için ayrı planlanan ekipmanların çocuk sağlığına zarar vermeyecek boyaların kullanılacağı ahşap materyallardan yapılacağını kaydetti. Durak, şöyle konuştu: ‘’Gençlere hizmet veren paten sahası içinde mini amfi ve yer satrancı ile 10 farklı alternatif içeren kültür fizik ekipmanı bulunacak. Parkı, çevreleyen 3 kilometrelik yollardan ilki koşu yolu olarak planlandı ve bazı bölümlerde yetişkinlere yönelik kültür fizik ekipman grubu ile desteklendi. İkinci ring ise bisiklet ve gezi faytonu güzergahı olarak kullanılacak. Ayrıca, projede 300 kişi kapasiteli seyir veya gösteri amaçlı bir amfi tiyatro bulunmaktadır.

Halen yapım çalışmaları devam eden ve en kısa sürede bitirmeyi hedeflediğimiz merkez parkı, su ve çiçek parselleri ile desteklenmiş dinlenme terasları, seyir terasları, iç gölde sandal iskeleleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, aktif rekreasyon alanları ile hizmet verecek fonksiyon, kapasite, estetik ve özellikte bir kent parkıdır.’’

http://www.yapi.com.tr/haberler/adana-merkez-parki-hem-park-hem-bitki-koleksiyonu-olacak_10850.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • gerçekten de güzel bir duygu YANITLA
  • mükemmel bir yer gittim gördüm herkese tavsiye ederim YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!