Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adana'da Sular Durulmuyor!

MHP adayı Aytaç Durak mazbatasını alarak göreve başladı ancak savcılık, Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu’nda bulunan kameralara oy tutanaklarının değiştirildiği görüntülerinin yansıdığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Vatan Gazetesi
Adana'da Sular Durulmuyor!

MHP adayı Aytaç Durak mazbatasını alarak göreve başladı ancak savcılık, Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu’nda bulunan kameralara oy tutanaklarının değiştirildiği görüntülerinin yansıdığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Adana’da 1500 oy farkla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen eski AKP’li yeni MHP’li Aytaç Durak önceki gün mazbatasını alarak görevine başladı. Ancak 29 Mart gecesinde bu yana devam eden tartışmalar sona ermedi. Bir avukatın seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları üzerine, Savcı Hüsnü Sarıkaya soruşturma başlattı ve adliyedeki güvenlik kameralarının seçim akşamı yaptığı kayıtlar incelemeye alındı. Savcı Sarıkaya, aralarında Seyhan 4’üncü İlçe Seçim Kurulu kamera görüntülerinin de bulunduğu kayıtlarını AKP ve CHP temsilcileriyle birlikte izledi.

Kayıttaki şahıslar aranıyor

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ümit Özgümüş, bir şebekenin oy torbalarını, oy torbalarının içerisindeki tutanakları değiştirirken adliye kameralarına yakalandığını belirterek "Tam 1.5 saat boyunca tutanaklarda değişiklikler yapıyor. Bu arkadaş çalışırken zaman zaman da görüntüye İlçe Seçim Kurulu ve diğer görevlilerin dikkatini dağıtmak için baklava geliyor, bu arkadaşlar tatlı yiyorlar, bu arkadaşımız da orada görevliymiş gibi rahat rahat çalışıyor. Şu anda soruşturma başlatıldı. Savcı görüntülerdeki şahısları alıp sorgulamak için harekete geçti" açıklamasını yaptı.

AKP: Çok vahim bir durum

AKP İl Başkanı Mehmet Sağlam ise kamera görüntülerini izledikten sonra "Çok net müdahaleler gözüküyor, çok kısa bir süre içerisinde sanırım bu işin failleri ve bunun arkasındaki güçler ortaya çıkacak. Çok vahim bir durum, savcılığın soruşturması sonuçlanınca Adana’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye umut ediyoruz" dedi.

Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu’nda 29 Mart akşamı kaydedilen görüntülerde yer alan bazı kişilerin oy torbalarındaki tutanakları değiştirdiği iddia ediliyor.

Durak: Yenilgilerine klıf hazırlıyorlar

Adana'da seçime hile karıştırıldığı iddialarına Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak sert tepki gösterdi. Kendise karşı 'yalan ve iftira' dolu bir kampanya yürütüldüğünü belirten Durak şu açıklamayı yaptı: "Seçimi kazanamayacaklarını anlayanlar panik yaşadılar. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayını değiştirirken, AKP’de de 4 kez il başkanı değişti. Bir yandan AKP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Bilici ve AKP Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, diğer yanda CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş, işbirliği halinde seçim yenilgilerine kılıf hazırlama gayreti içine girdi. Özellikle Başbakan Erdoğan’a söz veren Adana Milletvekili Ömer Çelik ve ittifakçıları, her gün yenisini ürettikleri senaryolarla Adana yenilgisinin mazeretini oluşturmaya çalışıyor. Yıllardır, Adliye koridorlarındaki kavgalarla bir hayli kötülenen Adana imajını, seçim sonrası 'oy hırsızları', 'şaibeli seçim' gibi attıkları çamurla iyice çirkefe bulaştırdılar. Savcılığa verdiğim suç duyurusu dilekçesiyle onların ve yandaşları olan basının cezalandırılmasını talep ettim."

http://www.yapi.com.tr/haberler/adanada-sular-durulmuyor_68075.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!