Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Adapazarı' nda Toplu Konut Hamlesi

Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi ile müştereken Adapazarı’nda ucuz konut yapacak. Haziranda başlanacak olan projede, ilk etapta 846 konut

Zaman
1


b>Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi ile müştereken Adapazarı’nda ucuz konut yapacak. Haziranda başlanacak olan projede, ilk etapta 846 konut inşa edilecek. Bitirilen konutlar, vatandaşa yüzde 25’i peşin, geri kalanı 10 yılda ödenmek üzere satılacak.

Belediye ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TKİ) müştereken Adapazarı’nda ilk etapta 846 konut yapacak. Bitirilen konutlar, vatandaşa yüzde 25’i peşin, geri kalanı 10 yılda ödenmek üzere satılacak.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Abasıyanık Sanat Merkezi’nde (ASM) yaptığı basın toplantısıyla müjdeyi verdi. Daire başkanlarının katıldığı toplantıda Duran, söz konusu konut projesinin TKİ ile belediye arasında protokolünün imzalandığını söyledi. Konutların inşaatına muhtemelen mayıs ya da haziran ayında başlanacağını kaydeden Duran “Amacımız bu konutlardan sabit gelirlilerin de yararlanmasıdır. Bu bakımdan şu anki düşüncemiz konutun yüzde 25’ini peşin alacağız, geriye kalanını ise 10 yıl gibi bir zamana yayarak taksitle ödeme kolaylı getireceğiz. Taksitlendirmeyi de memur maaşlarının yıllık kat sayısı artışına göre ayarlamayı planlıyoruz.” dedi.

Toplu konutların yapılacağı yer olan Korucuk arsalarını aldıklarında sert eleştirilere maruz kaldıklarını, ancak şimdi haklı çıktıklarını dile getiren Duran açıklamasını şöyle sürdürdü: “TKİ 19 ilde toplu konut yapımını gerçekleştirecek. Bunun içinde Sakarya da var. Sakarya’nın bu projeye dahil edilmesi de bizim Korucuk arsalarını konut yapımına hazırlamamız sebebiyle oldu. Konut yapılacak illerden en hazırlıklı il olan Sakarya oldu. O zaman eleştirilere bakıp Korucuk arsalarını almasaydık, belki bu protokolü imzalayamazdık. Korucuk’ta altyapısı bitmiş, kalıcı konutların yapıldığı yer olan Karaman ve Camili bölgesine bağlantı yolları yapılmış modern bir yerleşim birimi doğacak.”

Duran, konutların kaç katlı yapılacağı konusunun ise taleplere göre değerlendirileceğini ve 4 kata kadar yapılabileceğini anlattı. Toplu konuta ilginin oldukça fazla olacağını, ilk bitirilen konutların ise kura ile satışının gerçekleştirileceğini vurgulayan Duran, bu bölgede aşama aşama 10 bin konut yapımı gerçekleştireceklerini ifade etti. Duran, konut hamlesinin kentte istihdam sağlayacağını ve ekonomiyi canlandıracağı söyledi. Konut edinme şartlarının ise Kurban Bayramı’ndan sonra detaylı bir şekilde açıklanacağı bildirildi.

Duran, basın toplantısında kentin çeşitli sorunları ile ilgili basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Türkiye Zirai Donatım Kurumu Adapazarı Traktör Fabrikası’nın Erenler’deki yerine taşınmasıyla kent merkezinde kalan arsaların kültürpark ve fuar alanı olarak değerlendirileceğini dile getiren Duran, bu arsaların belediyeye devri konusunda son aşamaya gelindiğini ve devir protokolünün yakında yapılacağını açıkladı.

Büyükşehir Beledyesi’nin sınırlarının oldukça geniş olduğunu, Ferizli ve Söğütlü beldelerinin büyükşehirle hiçbir bağlantısının olmadığını anlatan Duran şu bilgileri verdi: “Buranın su, kanalizasyon sistemi tamamıyla bağımsız. Bu bakımdan bu ili beldenin büyükşehir sınırları içerisinden çıkartılmasını istiyoruz. Zaten bu beldelerin meclisi de aynı yönde karar aldı. Biz de önümüzdeki meclis toplantısında bu yönde bir karar alacağız.”

Hollanda’dan 4 milyon Euro hibe kredi temin edildiğini, bu krediyle itfaiyenin modernizasyonunun sağlanacağını ve Türkiye’de sadece İzmir’de olan modern itfaiye örneğini Adapazarlıların hizmetine sunacaklarını söyleyen Başkan Duran, sözlerinin sonunda halkın büyük tepkisine sebep olan su zammı konusunda ise zammın söz konusu olmadığını, su işlerinin ADASU’ya devredilmesiyle eski borçların 4 taksitle tahsil edildiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adapazari-nda-toplu-konut-hamlesi_3269.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • belediye yeniden konut yapsın ki yazılamayan da yazılsın YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!